Praha 9 začala s výdejem parkovacích karet, zavádí zóny placeného stání

Parkovací automat, foto: TSKParkovací automat, foto: TSK

Radnice Prahy 9 začala s výdejem parkovacích karet do nových zón placeného stání, které zavádí od 6. ledna. Registrace je

Radnice Prahy 9 začala s výdejem parkovacích karet do nových zón placeného stání, které zavádí od 6. ledna. Registrace je nutná osobně. Karty budou potřebovat obyvatelé a podnikatelé parkující v oblasti kolem stanic metra Vysočanská a Českomoravská.

Podle stránek radnice mohou lidé provést první registraci pouze osobně. Registrační místo je v budově staré radnice v Sokolovské ulici u stanice metra Vysočanská. O povolení k parkování mohou žádat jen lidé, kteří mají v městské části trvalé bydliště nebo zde mají nemovitost. Podnikatelé o karty mohou žádat, pokud mají v Praze 9 sídlo firmy.

Na Praze 9 vznikne celkem 3 864 parkovacích stání, všechna v takzvané smíšené zóně označené fialovou barvou. Mohou tak na nich parkovat jak rezidenti či podnikatelé s parkovací kartou, tak návštěvníci. Místa jsou zpoplatněna částkou 20 Kč za hodinu v případě prvních dvou hodin, poté 30 Kč za hodinu.

Mapa Prahy 9 s nově zaváděnými zónami placeného stání. Foto: parkujvklidu.cz

Mapa Prahy 9 s nově zaváděnými zónami placeného stání. Foto: parkujvklidu.cz

Za jedno auto zaplatí obyvatelé 1200 korun, žadatelé starší 65 let nebo držitelé průkazek ZTP, ZTP-P 360 korun. Pro majitele nemovitostí vyjde poplatek na 7000 korun za rok za jedno vozidlo. .Radnice Prahy 9 už dříve uvedla, že plánuje zvýšení sazby v době konání koncertů a dalších akcí v O2 aréně. Zatím ale o ceníku nerozhodla.

Zóny placeného stání jsou v Praze v městských částech Praha 1 až 8, od 18. listopadu se rozšíří ještě o další místa v Praze 5 a 6, od 2. prosince se zavádí na Praze 4. Konkrétně půjde o Braník, Podolí, Krč a Michli.

Praha loni vybrala za parkování 650,5 milionu, o 130 milionů více než v roce 2017. Kompletní informace jsou o zónách placeného stání jsou stránkách Parkuj v klidu.

 

Tagy Praha 9 Zóny placeného stání Zóny placeného stání Praha
64 komentářů