PPF potvrdila akvizici polovičního podílu v tureckém výrobci autobusů

Samořiditelný autobus od Temsy. Foto: TemsaSamořiditelný autobus od Temsy. Foto: Temsa

Skupina PPF, které mimo jiné patří výrobce drážních vozidel Škoda Transportation, dnes potvrdila akvizici polovičního podílu v tureckém výrobci autobusů

Skupina PPF, které mimo jiné patří výrobce drážních vozidel Škoda Transportation, dnes potvrdila akvizici polovičního podílu v tureckém výrobci autobusů Temsa Ulaşım Araçları. Druhá polovina zůstane turecké skupině Sabanci.

„Úplné uzavření transakce a převod akcií jsou podmíněny získáním souhlasů odpovědných regulátorů a dohodou s bankami o budoucím financování,“ uvedla dnes PPF v tiskovém prohlášení. O svém plánu v Turecku informovala už v únoru, kdy obě strany podepsaly takzvaný Letter of Intent. Završení procesu bylo tehdy podmíněno úspěšným provedením due diligence, tedy hloubkové kontroly stavu firmy.

Sabanci chtěla prodat autobusovou firmu už loni, tehdy se dohodla se švýcarskou společností True Value Capital Partners. Turečtí vlastníci ale obvinili nové partnery, že z firmy vyvádějí majetek. Temsa kvůli sporům na přelomu roku zastavila výrobu a Sabanci si vzala firmu zpět pod svá křídla. Výroba je soustředěna do Adany, zaměstnává přes 3000 lidí.

Temsa byla založena v roce 1968. Ročně vyrobí přes 10 tisíc autobusů a lehkých nákladních aut. Autobusy Temsa se prodávají v téměř 70 zemích včetně Spojených států, Velké Británie, Francie či Německa. 

Tagy ppf Temsa Turecko
4 komentáře