Potvrzeno: České dráhy pošlou Railjet do Bratislavy

Railjet mezi Brnem a Adamovem u bílovických tunelů. Foto: České dráhyRailjet mezi Brnem a Adamovem u bílovických tunelů. Foto: České dráhy

Railjety Českých drah nebudou od června pendlovat pouze mezi Českou republikou a Rakouskem. Vedení drah dnes při prezentaci loňských výsledků

Railjety Českých drah nebudou od června pendlovat pouze mezi Českou republikou a Rakouskem. Vedení drah dnes při prezentaci loňských výsledků potvrdilo, že od června začne dopravce posílat své moderní jednotky i na Slovensko. Stát by se tak mělo nejpozději 15. června.

Půjde o protažení posledního večerního spoje z Břeclavi do Bratislavy. Vlak vyjíždí z Prahy v 19:50, v Bratislavě bude ve 23:43. Druhý den pak půjde o první ranní vlak z Bratislavy ve směru na Prahu. Odjezd bude v 5:10, příjezd do Prahy v 9:07.

Jednání o prodloužení linky se vedla mezi ČD a ZSSK delší dobu, dráhy ale změnu od června zatím popíraly. Spojení se nabízí i proto, že jednotka railjet nocuje v Břeclavi. Přes noc zůstává v Bratislavě od aktuálního jízdního řádu také railjet ÖBB pro spojení Bratislava – Curych.

Tagy České dráhy railjet slovensko
51 komentářů