Poslední žabotlam nevyjel, České dráhy ale ještě slibují jeho návrat

Pantograf Českých drah. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraPantograf Českých drah. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Zřejmě nejsledovanější vozidlo Českých drah posledních týdnů přestalo jezdit.  Po páteční revizi  zůstala poslední provozuschopná jednotka řady 451 v depu

Zřejmě nejsledovanější vozidlo Českých drah posledních týdnů přestalo jezdit.  Po páteční revizi  zůstala poslední provozuschopná jednotka řady 451 v depu a v pondělí nevyjela na plánovaný provoz Městské linky S41. Konec není ale zřejmě ještě definitivní.

Poslední jednotka 451 je odstavena na údržbu a opravu. Předpokládá se, že po opravě by se měla do provozu ještě vrátit, s největší pravděpodobností se tak stane příští týden,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Štáhlavský.

Podle něj bude záležet na průběhu opravy a jejím aktuálním stavu. České dráhy ale zjevně nechtějí ještě poslat jednotku do šrotu jako její předchůdkyně. Po vyřazení zůstane Českým drahám jediný muzejní exponát odstavený v Šumperku.

Místo žabotlamu 451.025 jezdí na městské lince jako náhrada třívozové Regionovy. Ropid už vyzval České dráhy, aby situaci s vozovým parkem na trase neprodleně řešily. Ve hře je například pronájem motorových vozů od Arrivy.

Tagy České dráhy jednotky 451 ropid žabotlam
9 komentářů