Poruba omezí parkování dodávek přes noc, vyhradí pro ně speciální plochy

Parkování v Porubě. Foto: fajnovaporuba.czParkování v Porubě. Foto: fajnovaporuba.cz

Městský obvod Ostrava-Poruba omezí výrazně od 1. března parkování dodávkám. Od března budou moci nákladní vozidla nad 2,5 tuny moci

Městský obvod Ostrava-Poruba omezí výrazně od 1. března parkování dodávkám. Od března budou moci nákladní vozidla nad 2,5 tuny moci parkovat jen na 180 vyhrazených místech na 9 odstavných plochách.

Poruba tak začala řešit problém většiny tuzemských sídlišť s dodávkami: ty mají větší rozměry než osobní auta a ještě více komplikují nalezení místa k zaparkování. „Taková vozidla zabírají mnohdy více než jedno parkovací místo a často brání bezpečnému vyjíždění z parkoviště,“ řekl místostarosta Miroslav Otisk. Podle něj se k omezení parkování ve facebookové anketě rozhodly dvě třetiny obyvatel městského obvodu.

Zákaz bude platit od 17 hodin do 7 hodin ráno. Osobních vozů nad 2,5 tuny se netýká.

Na vytipovaných plochách už je instalováno svislé dopravní značení. Do konce února ještě město umístí dopravní značky na všech příjezdech do Poruby a od března už začnou policisté hříšníky pokutovat. „Zkušenosti z jiných měst nám ukazují, že řidiči, kteří jezdí pro firmy, z velké části začnou parkovat v areálech svých zaměstnavatelů. Už jen to uvolní řadu míst pro Porubany. Takže jen samotné vymístění by mělo snížit počet dodávek parkujících v Porubě. Pro ostatní budou k dispozici odstavná parkoviště,“ dodal místostarosta.

Odstavná parkoviště lidé najdou na ulicích Otakara Jeremiáše (za konečnou autobusů č. 40, 48 a 49), Bedřicha Nikodema (kousek za konečnou autobusů č. 44 a 39), Karola Šmidkeho (plocha kousek od ulice Ivana Sekaniny), Pavlouskova (parkoviště u křížení s ulicí Marty Krásové), Jana Šoupala (bývalá konečná autobusu), 17. listopadu (naproti Dvorní ulici), Sokolovská (u Martinovské ulice), Skautská (mezi Sportovním areálem Poruba a kuželnou) a Polská (parkoviště mezi ulicemi Polská, Kubánská a Francouzská).

Mapa ploch pro parkování dodávek. Foto: Městský obvod Poruba

Mapa ploch pro parkování dodávek. Foto: Městský obvod Poruba

Tagy dodávky ostrava parkování Poruba
27 komentářů