Liberec bude na prvním sídlišti testovat zákaz parkování dodávek v noci

Parkování na sídlišti Broumovská v Liberci. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czParkování na sídlišti Broumovská v Liberci. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Dodávky mají v noci zajet na nevyužité parkoviště pár set metrů od sídliště.

Liberec bude na sídlišti Broumovská testovat zákaz parkování dodávek v noci. Pokud se toto dopravní omezení osvědčí, chce ho zavést i jinde. Radnice si od toho slibuje, že na sídlišti bude moci zaparkovat více aut. Náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj – SLK) předpokládá, že zákaz pro dodávky na Broumovské by mohl platit od léta, radní města zatím schválili jen záměr.

Na nedostatek míst pro parkování si stěžují obyvatelé většiny sídlišť v Liberci. Město zkusí na přání obyvatel sídliště Broumovská zavést zákaz parkování dodávek delších než pět a půl metru, protože zabírají více místa, řekl Janďourek. Zákaz stání na Broumovské by podle něj platil jen pro noční hodiny. „To znamená v průběhu dne tam samozřejmě budou moci dodávky stát z hlediska nějakých podnikatelských aktivit, oprav,“ dodal.

Pro parkování dodávek přes noc chce radnice vyčlenit místa v blízkosti sídliště, jako vhodné pro Broumovskou se podle primátora Jaroslava Zámečníka (SLK) jeví parkoviště v Krejčího ulici. „Těch dodávek, kterých se to týká, je zhruba deset až 20. To parkoviště čítá 50 míst a večer bývá obsazeno zhruba pěti auty. Takže máme tady 45 volných míst pro firemní služební dodávky,“ dodal primátor.

Tagy dodávky liberec parkování dodávek
45 komentářů