dkv-spojujeme

Poničená trať v Malešicích je po více než týdnu částečně v provozu

Vykolejení nákladního vlaku v Praze Malešicích. Foto: Drážní inspekceVykolejení nákladního vlaku v Praze Malešicích. Foto: Drážní inspekce

Správa železniční dopravní cesty zprovoznila poškozenou trať z Prahy – Hostivaře do Libně, která byla uzavřena více než týden kvůli

Správa železniční dopravní cesty zprovoznila poškozenou trať z Prahy – Hostivaře do Libně, která byla uzavřena více než týden kvůli vykolejení nákladního vlaku v Malešicích. Včera odpoledne se na ní vrátily první vlaky společnosti Arriva vlaky na městské lince z Hostivaře až do Roztok u Prahy. Velká část nákladních vlaků musí jezdit stále zajížďkou přes hlavní nádraží.

K uzavření tratě došlo v neděli 3. listopadu, kdy zde vykolejilo devět vozů nákladního vlaku. Událost se obešla bez zranění. Původní odhady mluvily o zprovoznění do poloviny minulého týdne, poškození trati bylo ale nakonec výrazně větší. Na poškozeném úseku se pracovalo i přes víkend.

Pro nákladní dopravce je provoz stále částečně omezen. Máme informace, že by k plnému zprovoznění by mělo dojít v pátek,“ řekl Oldřich Sládek, výkonný ředitel sdružení železničních nákladních dopravců ŽESNAD.cz. Ocenil současně přístup SŽDC za to, že práce na odstranění škod a návratu do normálního provozu běží prakticky nepřetržitě, stejně tak i obětavý přístup dispečerů.

Nesjízdná je aktuálně lichá skupina kolejí, z toho plyne zatím jednokolejný provoz od Běchovic do Malešic. I proto mohou cestující na pražském hlavním nádraží nezvykle často vídat nákladní vlaky.

Tagy Libeň - Hostivař Malešice Správa železniční dopravní cesty vykolejení vlaku
23 komentářů