Podkrušnohorská trať se u Karlových Varů sesula, provoz včas zastavil traťmistr

Sesuv tratě 140 u Dalovic. Autor: SŽDCSesuv tratě 140 u Dalovic. Autor: SŽDC

Na podkrušnohorské trati 140 je od soboty přerušen provoz, neboť v úseku mezi Dalovicemi a Hájkem nedaleko Karlových Varů došlo

Na podkrušnohorské trati 140 je od soboty přerušen provoz, neboť v úseku mezi Dalovicemi a Hájkem nedaleko Karlových Varů došlo k sesuvu jedné traťové koleje zhruba v úseku padesáti metrů. Poruchu zaznamenal traťmistr, který zastavil provoz ještě před samotným sesuvem. Vlaky jsou nahrazeny autobusy.

„V okamžiku propadu svahu byl na trati již provoz zcela zastaven. Na místo byli okamžitě povoláni specialisté, kteří prověřují stav a stabilitu podloží a celého svahu,“ uvedla dnes mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřina Šubová. Podle ní je nyní prioritou obnovit provoz na jedné traťové koleji. Opravy si vyžádají nejméně desítky milionů korun.

„V daném úseku nezaznamenala SŽDC v posledních několika letech žádné technické problémy na železničním svršku i spodku ani na samotném podloží,“ doplnila Šubová. Trať byla elektrizována v roce 2008, v běžném provozu je v daném úseku povolena maximální rychlost 80 kilometrů v hodině.

Bezpečnost cestujících nebyla ohrožena díky pohotové reakci traťmistra.

Tagy sesuv SŽDC trať 140
20 komentářů