Podkrušnohořím projedou historické vlaky, na Moldavu zamíří Hurvínek

Parní lokomotiva 354.195 Všudybylka. Pramen: České dráhyParní lokomotiva 354.195 Všudybylka. Pramen: České dráhy

Železniční nostalgie bude součástí městských slavností v Oseku.

Další z velkých akcí železniční nostalgie čeká tento víkend fanoušky dopravy v Oseku v Ústeckém kraji. V rámci městských slavností budou malebnou krajinou Podkrušnohoří v sobotu 20. srpna vypraveny nostalgické vlaky. Jízdenky na parní a historické motorové vlaky jsou v prodeji v e-shopu ČD.

Parní vlak s lokomotivou Všudybylkou (354.195) bude jezdit po trase z Mostu přes Litvínov město a Osek do Teplic v Čechách se zajížďkou do stanice Litvínov. Historický motoráček Hurvínek vyrazí po tzv. moldavské horské dráze, konkrétně po trase Litvínov – Osek město – Moldava v Krušných horách.

V historických vlacích bude platit jednotné jízdné. Za jízdenku do parního vlaku zaplatí dospělí cestující 100 Kč, jízdenka pro dítě (6 až 14 let) bude stát 50 Kč. Jízdenky v historickém motoráčku budou za 50 Kč, děti pojedou za 30 Kč. Jízdenky na zvláštní nostalgické vlaky koupíte i v e-shopu ČD.

Motto letošní městské slavnosti v Oseku zní Vlakem na oseckou pouť. Na nádvoří oseckého kláštera bude umístěna zvláštní přepážka České pošty, kde návštěvníci získají speciální razítko s tímto mottem. Součástí programu slavností bude také výstava veteránů na oseckém „dolním“ nádraží. Od 9 do 19 hodin si na „horním“ nádraží (Osek město) budou zájemci moci prohlédnout železniční expozici s různými historickými zařízeními, starými jízdními řády, jízdenkami a dalšími zajímavými exponáty.

Tagy ČD Nostalgie České dráhy Osek
19 komentářů