Podepsáno: MHD v Kladně bude dalších deset let zajišťovat skupina Arriva

Autobusy ČSAD MHD Kladno. Pramen: Město KladnoAutobusy ČSAD MHD Kladno. Pramen: Město Kladno

Dopravce se zavázal, že převážnou část vozového parku zajistí vozy s pohonem na zemní plyn

Město Kladno završilo po 30 měsících výběrové řízení na provozovatele MHD na dalších let. Smlouvu získala společnost ČSAD MHD Kladno ze skupiny Arriva, která městské autobusy v Kladně provozuje nyní. Proces výběru začal už na jaře 2018. Smlouva bude účinná od 1. září.

„Pro cestující je vedle technického komfortu důležitá i spolehlivost dopravce, nová smlouva proto již jasně stanovuje pokuty za nedodržení smluvních podmínek, nejvíce samozřejmě za porušení smluveného jízdního řádu,“ uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Všechna vozidla mají být vybavena moderními informačními a odbavovacími technologiemi a systémy sledování aktuální polohy, které komunikují s chytrými označníky na zastávkách. Dopravce se také zavázal, že převážnou část vozového parku zajistí vozy s pohonem na zemní plyn. V září vyjedou na linky 610 i dva elektrobusy.

„V zákonné lhůtě Město obdrželo dvě nabídky, a to od společnosti ČSAD MHD Kladno a ČSAD Jindřichův Hradec, těsně před skončením lhůty podal další dopravce námitku k podmínkám zadávacího řízení, které rada města nevyhověla. Na základě hodnoticích kritérií, tedy především ekonomické výhodnosti, stanovila hodnotící komise nabídku ČSAD MHD Kladno, jako tu výhodnější. Doporučení komise potvrdila začátkem prosince rada města,“ doplnil Volf.

Všechny autobusy budou jezdit v jednotném vizuálním stylu, tradičním bílém provedení s červenými pruhy. Vysoutěžené jednotkové ceny za jednotlivé pohony činí za jeden vozokilometr: nafta – 58,60 Kč, CNG – 59,32 Kč, elektro – 78,69 Kč.

„Chceme zvýšit úroveň nabízených služeb i pověst kladenské městské hromadné dopravy, čemuž by měl napomoci i vypracovaný sazebník pokut za nedodržení smluvních podmínek,“ dodal primátor.

I nadále bude platit částečná tarifní integrace, kdy jsou v systému kladenské městské dopravy uznávány vybrané jízdní doklady Pražské integrované dopravy (PID). Město Kladno to stojí ročně 12 milionů korun.

Tagy ČSAD MHD Kladno Kladno Top
22 komentářů