Podchod stanice v Pačejově vyzdobí obrázky dětí z místní školky a školy

Obrázky dětí ze školy a školky v Pačejově. Pramen: Správa železnicObrázky dětí ze školy a školky v Pačejově. Pramen: Správa železnic

Stanice prochází přestavbou od loňského listopadu, celkové náklady činí 1,2 miliardy korun

Správa železnic vyzdobí nově zbudovaný tunel ve stanici Pačejov na trati mezi Plzní a Strakonicemi obrázky dětí z místní školky a školy. Stanice aktuálně prochází miliardovou přestavbou, hotovo má být v červnu příštího roku.

„Téměř 70 obrázků na téma železnice pro nás nakreslily děti z mateřské a základní školy v Pačejově. Část kreseb jsme vybrali a přeneseme je na stěny zdejšího podchodu. Vernisáž bude na jaře,“ uvedl šéf Správy železnic Jiří Svoboda.

Obrázky dětí ze školy a školky v Pačejově. Pramen: Správa železnicObrázky dětí ze školy a školky v Pačejově. Pramen: Správa železnicObrázky dětí ze školy a školky v Pačejově. Pramen: Správa železnicObrázky dětí ze školy a školky v Pačejově. Pramen: Správa železnicStanice Pačejov v původní podobě.
Pramen: SŽDC/dokumentace EIA

Stanice prochází přestavbou od loňského listopadu, celkové investiční náklady činí 1,2 miliardy korun. Spolu s podchodem vznikají nová nástupiště s výškou 55 centimetrů nad temenem kolejnice, jedno boční a jedno ostrovní nástupiště s bezbariérovým přístupem.

Cílem stavby je odstranit propad rychlosti a zvýšit bezpečnost cestujících. Zatímco v navazujících traťových úsecích je traťová rychlost 90 km/h, ve stanici na hlavních kolejích byla dosud rychlost jen 60 km/h ve směru od Českých Budějovic a 65 km/h ve směru od Plzně. Zvýšit by se měla na 100 km/h.

Tagy děti Pačejov Peronizace v žst. Pačejov a zvýšení rychlosti v km 299 Správa železnic
9 komentářů