Podcastový speciál: Šéf ŘSD Radek Mátl bude odpovídat na vaše otázky

Stavba obchvatu Bludova. Foto: StrabagStavba obchvatu Bludova. Foto: Strabag

Šéf ŘSD bude odpovídat jen na vaše dotazy.

Po čtvrt roce pro vás chystáme další speciální vydání podcastu Cesty Zdopravy.cz, kdy bude náš host odpovídat pouze na dotazy, které mu sami položíte. Pozvání do studia přijal Radek Mátl, který stojí už čtyři roky v čele Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Česko právě teď prožívá stavební dálniční boom a v příštím roce by se mělo podle Radka Mátla otevřít přes sto kilometrů nových dálnic, což naše země nepamatuje. Dálniční síť se u nás postupně buduje od šedesátých let a měří okolo 1 300 kilometrů. Dalších sto kilometrů v jediném roce tak bude rekordním přírůstkem. Na druhou stranu vláda řeší radikální úspory ve státním rozpočtu, a už teď je jisté, že se nevyhnou ani ministerstvu dopravy. A tak je otázkou, jestli současné tempo dokáže Česká republika udržet.

Své dotazy můžete psát Radku Mátlovi zde v diskusi až do středečního podvečera 20. září, samotný podcast vám pak přineseme v pátek 29. září. Mezitím si můžete připomenout návštěvu Radka Mátla v našem podcastu před více než dvěma lety.

Podcast: Často jsou to velmi alibistická rozhodnutí, říká na adresu úředníků šéf ŘSD Radek Mátl

Tagy Doporučeno podcast Cesty Zdopravy.cz Radek Mátl Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
174 komentářů