Pod soupravou metra v Mexiku se zřítil most, nejméně 23 mrtvých

Pod soupravou metra v Mexiku se zřítil most. Pramen: twitter/SUUMA VoluntariosPod soupravou metra v Mexiku se zřítil most. Pramen: twitter/SUUMA Voluntarios

S mostem se propadlo několik vagonů, které uvěznily automobily na rušné silnici pod mostem.

V hlavním městě Mexika došlo k tragické nehodě metra. Pod projíždějící soupravou na lince 12 v jižní části města se zhroutil most. Na místě zasahují záchranáři, podle zahraničních médií nehodu nepřežilo nejméně 23 lidí. Dalších 70 je zraněno.

Pod soupravou metra v Mexiku se zřítil most. Pramen: twitter/SUUMA VoluntariosPod soupravou metra v Mexiku se zřítil most. Pramen: twitter/SUUMA VoluntariosPod soupravou metra v Mexiku se zřítil most. Pramen: twitter/SUUMA VoluntariosZřícený most se soupravou metra v Mexico City. Pramen: twitter/SUUMA Voluntarios

S mostem se propadlo několik vagonů, které uvěznily automobily na rušné silnici pod mostem. Podle starostky města Claudie Sheinbaumové záchranáři zatím potvrdili 20 obětí, dál ale prohledávají trosky.

Most se zhroutil ve 22:30 místního času (05:30 SELČ). Jak připomněla agentura AP, jeho výstavbu provázely stížnosti a obvinění z korupce. Linka 12 je nejnovější v síti mexického metra, byla otevřena v roce 2012.

Metro v Mexico City patří k vůbec nejrozsáhlejším na světě, jeho 12 linek ročně odbaví přes 1,6 miliardy cestujících. Paradoxní je, že nejtragičtější nehoda se stala na nejnovější lince. Dosud poslední nehoda se stala loni, kdy při kolizi dvou vlaků zahynul jeden člověk a 40 bylo zraněno. V roce 1975 zemřelo při kolizi dvou vlaků 31 lidí.

 

Tagy Mexico City Mexiko nehoda metra
26 komentářů