Počty cestujících ve Vídni vzrostly o pětinu, konkurence ještě zhoustne

Airbus A321 společnosti LEVEL ve Vídni. Foto: Letiště VídeňAirbus A321 společnosti LEVEL ve Vídni. Foto: Letiště Vídeň

Vídeňské letiště zažívá jeden z největších růstů ve své historii. Důvodem je především extrémní konkurence nízkonákladových dopravců, kteří se přitom

Vídeňské letiště zažívá jeden z největších růstů ve své historii. Důvodem je především extrémní konkurence nízkonákladových dopravců, kteří se přitom Vídni dlouho vyhýbali. Podle jejich plánů by mělo dojít ještě k dalšímu zesílení boje o zákazníka.

Za první pololetí počet cestujících ve Vídni stoupl o 23,3 %, v samotném červnu o 19,7 %. Letiště za první pololetí odbavilo celkem 14,7 milionu cestujících. Vyplývá to ze zveřejněných statistik vídeňského letiště.

Od loňského roku začaly ve Vídni o přízeň zákazníků bojovat Laudamotion, Level a Wizz Air, které výrazně zhustily dosavadní konkurenci. Na cenovou válku ve Vídni si stěžují zejména domácí Austrian Airlines, které oznámily kvůli větší konkurenci prohloubení ztráty za první čtvrtletí.

Aerolinky přitom počítají ve Vídni s dalším růstem. Laudamotion oznámil od zimního letového řádu nasazení dalšího letadla a rozšíření letového řádu do dalších destinací, s dalším letadlem příští rok počítá pro Vídeň Wizz Air. Díky velké konkurenci jsou aktuálně lety z Vídně zejména po Evropě podstatně levnější než z Česka.

Tagy Letiště Vídeň
9 komentářů