Po téměř třech měsících projel mezi Českem a Slovenskem první vlak s cestujícími

Traxx RegioJetu před první jízdou. Autor: Zdopravy.cz/Josef PetrákTraxx RegioJetu před první jízdou. Autor: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Vlak RJ1041 společnosti RegioJet mezi Prahou a Bratislavou byl dnes prvním spojem osobní železniční dopravy, který po téměř tříměsíční nucené

Vlak RJ1041 společnosti RegioJet mezi Prahou a Bratislavou byl dnes prvním spojem osobní železniční dopravy, který po téměř tříměsíční nucené pauze překonal česko-slovenské hranice. Přeshraniční provoz postupně obnoví také České dráhy i RegioJet.

RegioJet dnes vypravil první vlaky nejen do Bratislavy, ale i do Košic. Kvůli pandemii koronaviru a následnému uzavření hranic jely poslední vlaky 13. března. Lidé nemohli jezdit mezi Českem a Slovenskem hromadnou dopravou ani poté, co se hranice otevřely, slovenská vláda zákaz pravidelného spojení zrušila až ve čtvrtek.

Podle mluvčího RegioJetu Aleše Ondrůje byl první vlak do Bratislavy vyprodán zhruba z poloviny, do Košic bylo prodáno kolem 70 % sedaček. „Když jsme v pátek začali jízdenky prodávat, během dvou hodin jsme prodali několik stovek jízdenek na Slovensko. Poptávka po cestování mezi oběma zeměmi je,“ řekl Ondrůj.

V pondělí vyjíždí na Slovensko první spoje Českých drah, ve čtvrtek Leo Express.

Tagy České dráhy LEO Express obnovení provozu po pandemii koronaviru RegioJet železniční spojení Česko - Slovensko
37 komentářů