dkv-spojujeme

Po Kladně bude jezdit 28 nových autobusů na CNG. Uspěly Iveco, Scania a SOR

Autobus Iveco kladenské MHD. Pramen: ČSAD MHD KladnoAutobus Iveco kladenské MHD. Pramen: ČSAD MHD Kladno

Dalších 28 nových autobusů vyjede do konce prázdnin do ulic Kladna. ČSAD MHD Kladno ukončilo soutěž na dodávku tří různých

Dalších 28 nových autobusů vyjede do konce prázdnin do ulic Kladna. ČSAD MHD Kladno ukončilo soutěž na dodávku tří různých typů vozidel na stlačený zemní plyn v hodnotě 180 milionů korun. V tendru uspěly dealer Iveca Tezas Servis, Scania a SOR Libchavy. Dopravce za nové autobusy zaplatí 173 milionů korun.

Vyplývá to z informací na profilu zadavatele ČSAD MHD Kladno. Dopravce patřící do skupiny Arriva získá na nákup dotaci z evropských fondů.

Největší část zakázky získal Tezas Servis, dealer autobusů Iveco. Dodá celkem 14 dvoudveřových autobusů Iveco Crossway Low Entry za 81 milionů korun, o tři miliony porazil Scanii. V části soutěže na nákup plně nízkopodlažních dvanáctimetrových třídveřových autobusů uspěla Scania, která dodá 12 autobusů za 75,3 milionu korun. Scania byla nepatrně dražší než Tezas, který ale porazila v jiných parametrech: pořizovací cena měla váhu jen 75 % při hodnocení, zbytek připadl na spotřebu a provozní náklady.

SOR Libchavy uspěl v části zakázky na nákup dvou kloubových autobusů, nikdo jiný se nepřihlásil. Za ně zaplatí dopravce 16,96 milionu korun.

Všechny autobusy mají být dodané do konce srpna. MHD v Kladně prochází velkou obnovou. Loni zařadila firma do flotily 27 nových autobusů od stejných výrobců.

Tagy cng ČSAD MHD Kladno Kladno Scania SOR Libchavy Tezas Servis
10 komentářů