dkv-spojujeme

V Kladně vyjede 27 nových autobusů na zemní plyn, první už jsou v provozu

Autobus Iveco kladenské MHD. Pramen: ČSAD MHD KladnoAutobus Iveco kladenské MHD. Pramen: ČSAD MHD Kladno

Do ulic Kladna se v příštích dnech vydá 27 nových autobusů na stlačený zemní plyn, jejichž nákup aktuálně završuje společnost

Do ulic Kladna se v příštích dnech vydá 27 nových autobusů na stlačený zemní plyn, jejichž nákup aktuálně završuje společnost ČSAD MHD Kladno. Dva autobusy nakoupila firma celé z vlastních peněz, na zbylých 25 čerpala dotace. Výše dotace činila 155 milionů a pokryla 85 procent investice.

První autobusy vyjely v úterý, další bude firma do provozu nasazovat postupně. „Jde o bezbariérové autobusy od výrobců, jako je Iveco, Scania a SOR Libchavy. Nejpozději na začátku školního roku do ulic vyjedou všechny nové autobusy pro 80 a 110 cestujících, ale i velkokapacitní kloubové autobusy pro 143 cestujících,“ uvedl místopředseda představenstva ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa. Autobusy splňují nové standardy Pražské integrované dopravy, budou mít například klimatizaci nebo možnost odbavení bezkontaktní platební kartou.

Společnost ČSAD MHD Kladno, která patří do skupiny Arriva, pořídila první čtyři autobusy na zemní plyn v roce 2010, od té doby celkem nakoupila 124 vozidel s tímto pohonem.

Tagy autobusy na CNG ČSAD MHD Kladno
2 komentáře