Po dvou týdnech se kvůli bourání mostů znovu zavře D1 u Brna

Demolice mostu na D1. Pramen: Metrostav a.s.Demolice mostu na D1. Pramen: Metrostav a.s.

Dva týdny po demolici tří mostů a výstavbě jednoho provizorního nadjezdu půjdou na dálnici D1 k zemi další dva mosty, a

Dva týdny po demolici tří mostů a výstavbě jednoho provizorního nadjezdu půjdou na dálnici D1 k zemi další dva mosty, a to na kilometrech 170,7 a 172,2. Stane se tak v noci z pátku na sobotu, kdy bude dálnice mezi kilometry 168 a 178 od 21:00 do 11:00 uzavřena.

Stavbaři postupně snesou oba mosty na podkladový polštář a rozdrtí jejich konstrukci na stavební suť. Ta bude využita při rekonstrukci úseku jako zásyp. Po vyčištění jízdních pásů v sobotu dopoledne se na dálnici provoz vrátí. Demolice bude provádět 15 bagrů s hydraulickými nůžkami a kladivy a 70 pracovníků.

„Za normálních okolností se tyto demolice provádějí při víkendových uzavírkách. Po dohodě s Ředitelstvím silnic a dálnic jsme však akci uspíšili, abychom využili mírného svátečního provozu. Pro řidiče je navíc komfortní, že objízdná trasa vede v tomto případě takřka paralelně s uzavřeným úsekem,“ uvedl vedoucí projektu z Metrostavu Jiří Zapdalo.

Modernizace úseku 23 mezi Ostrovačicemi a Devíti Kříži začala v březnu jako poslední z letos probíhajících staveb na D1, kterých je celkově sedm. V následujících dnech začne modernizace středního dělicího pásu. Úsek patří k těm nejvíce poškozeným, cementobetonový kryt je 50 let starý.

Zakázku za více než 1,7 miliardy korun získal Metrostav.

Tagy D1 modernizace demolice mostu metrostav ŘSD
Žádné komentáře