Po dvou letech se vracejí vlaky z Evropy do Turecka

Vlak bulharských drah. Foto: BDŽVlak bulharských drah. Foto: BDŽ

Od června dojde k zařazení přímých vozů do Bukurešti.

Po více než dvou letech bude možné jet vlakem z Evropy do Turecka. Bulharské železnice BDŽ oznámily, že od 25. dubna opět spustí provoz vlaku Sofie – Istanbul. Od června pak budou na vlaku řazeny i přímé vozy z Bukurešti.

K obnově spojení dojde poprvé od vypuknutí pandemie koronaviru. BDŽ oznámily restart na svých stránkách. Provozovat vlak budou ve spolupráci s tureckými drahami TCDD.

První vlak pojede ve 22:00 25. dubna z Istanbulu, v Sofii bude v 9:35. V opačném směru odjídží v 18:30, v Istanbulu na nádraží Halkali v evropské části města je v 5:34. Ceny jízdenek dopravce nezveřejnil, online přes stránky dopravce je koupit nejde.

Vzdálеnоѕt mеzі Ѕоfіí а Іѕtаnbulеm је аѕі 500 km. Тurесkо zаčаlо рřеd rоkеm ѕtаvět nоvоu vуѕоkоrусhlоѕtní žеlеznіční trаť z Іѕtаnbulu nа hrаnісі ѕ Вulhаrѕkеm. Vzdálеnоѕt оd bulhаrѕkýсh hrаnіс dо Іѕtаnbulu је аѕі 230 km а žеlеznіční trаѕа је z vеlké čáѕtі dіmеnzоvánа рrо vlаkу ѕ rусhlоѕtí 200 km/h. Nа bulhаrѕkém úzеmí mоhоu vlаkу јеzdіt rусhlоѕtí аž 160 km/h, аlе jen na pár úsecích.

Tagy BDŽ Sofia - Istanbul spojení Evropa - Turecko
30 komentářů