Plzeňský kraj ukázal další autobusy ve svých barvách, doprava bude s netradičním sloganem

Nové autobusy Iveco Crossway pro dopravu v Plzeňském kraji. Foto: Integrovaná doprava Plzeňského krajeNové autobusy Iveco Crossway pro dopravu v Plzeňském kraji. Foto: Integrovaná doprava Plzeňského kraje

Plzeňský kraj představil nové autobusy Iveco Crossway, které začnou jezdit od 1. června po celém kraji. Krajská organizace Poved současně

Plzeňský kraj představil nové autobusy Iveco Crossway, které začnou jezdit od 1. června po celém kraji. Krajská organizace Poved současně zveřejnila téměř finální podobu jízdních řádů.

Po nedávno představených autobusech Setra jde o další vozy v barvách kraje. Arriva, která zakázku na provoz v kraji vyhrála, počítá ještě s nasazením autobusů MAN a Dekstra. „Veřejná doprava v Plzeňském kraji se postupně radikálně mění. Na základě otevřených tendrů bylo či bude dodáno 315 nových autobusů a 24 nových vlaků,“ uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard. Všech 315 autobusů by měla mít Arriva v průběhu jarních měsíců. Podobně jako u nových vlaků budou autobusy jezdit v modré barvě v kombinaci s bílou, žlutou a zelenou.

Arriva začne zajišťovat provoz autobusů v Plzeňském kraji na základě desetileté smlouvy od 14. června. Na linky vyjedou pouze nové autobusy. Budou klimatizované, vybavené zásuvkami a na páteřních trasách i Wi-Fi. Většina autobusů bude nízkopodlažních, všechny budou v barvách Plzeňského kraje.

Kraj se změnou jízdního řádu chystá i změnu marketingu veřejné dopravy. Novým sloganem je „Tutosepovedlo“. Ten zatím kraj na svých stránkách nijak nevysvětluje, pravděpodobně ale odkazuje na ukazovací zájmeno „tuto“ v kombinaci s názvem krajského koordinátora. Nové logo má i Integrovaná doprava Plzeňského kraje.

Krajský koordinátor dopravy POVED současně představil na svých stránkách i „předfinální“ verzi všech autobusových jízdních řádů. Ty by se měly lišit pravděpodobně od konečné verze už jen nepatrně.

 

Tagy Arriva Integrovaná doprava Plzeňského kraje Iveco Koved Plzeňský kraj
41 komentářů