Plzeňský kraj rozšíří integrované jízdné i do expresů, výjimkou bude pendolino

Pendolino mezi Plzní a Mariánskými Lázněmi. Foto: České dráhyPendolino mezi Plzní a Mariánskými Lázněmi. Foto: České dráhy

Cestující v Plzeňském kraji budou mít od ledna možnost cestovat na integrované jízdné Plzeňska v dalších vlacích. Nově se do

Cestující v Plzeňském kraji budou mít od ledna možnost cestovat na integrované jízdné Plzeňska v dalších vlacích. Nově se do systému zařadí rychlíky z Plzně do Strakonic a Západní expresy z Plzně do Mariánských Lázní.

Už dříve mohli cestující využívat rychlíky v úseku Plzeň – Blatno u Jesenice a Kařez – Klatovy – Železná Ruda – Alžbětín.

Ve směru do Mariánských Lázní si ale budou muset cestující vybírat, jakým vlakem pojedou. Dva páry vlaků integrovány nebudou. Půjde o vlaky vedené jako IC, které jsou zajišťovány pendoliny. „Návrh na vyjmutí vlaků IC vedených jednotkou Pendolino byl vznesen ze strany ČD s ohledem na kapacitu těchto jednotek, které není možné posilovat. Současně hrála v rozhodování roli stávající obsazenost vlaků IC, zejména v exponovaných časech týdenní přepravní špičky,“ vysvětlila mluvčí Českých drah Gabriela Novotná. Podle ní by přítomnost dodatečných cestujících s integrovanými doklady mohla významně ovlivnit riziko přeplňování s dopadem na komfort současných cestujících v dálkové dopravě.

Cestující jedoucí vlakem R, Ex či IC na předplatné IDP musí mít předplatné pro všechny zóny, kterými při své cestě projíždějí.

Tagy Integrovaná doprava Plzeňska rozšíření integrace v Plzeňském kraji
56 komentářů