Plný provoz pendolin se odkládá. Další je nečekaně mimo provoz

Jednotka Pendolino Českých drah na pražském hlavním nádraží. Foto: Jan SůraJednotka Pendolino Českých drah na pražském hlavním nádraží. Foto: Jan Sůra

České dráhy budou nejméně do února vypravovat dva spoje, které v knižním jízdním řádu vedou jako spoje kategorie SuperCity, klasickou

České dráhy budou nejméně do února vypravovat dva spoje, které v knižním jízdním řádu vedou jako spoje kategorie SuperCity, klasickou soupravou s lokomotivou namísto pendolina. Důvodem je nečekané poškození jedné z jednotek.

Bude se dělat ještě oprava jednoho pendolina po nehodě. Plné nasazení předpokládáme v únoru, kdy bychom měli mít všechny kompletně,“ řekl mluvčí Českých drah Radek Joklík. Podle něj došlo k poškození jednotky minulý týden v Suchdole nad Odrou, kde došlo ke srážce s předmětem v kolejišti, mělo jít údajně o kryt od přestavníku. Ten poškodil podvozek.

Po třech letech měli už jezdit na spojích SuperCity jen pendolina s příchodem nového jízdného řádu. Dva vlaky ale jezdí stále jako kategorie IC. Jde o vlaky SC 509 (odjezd 13:41 z Prahy) a SC 500 (odjezd 17:15 z Ostravy). Vlak je povinně místenkový, ale za rezervaci se neplatí. Aplikace Můj vlak je zatím v případě nasazení pendolin optimističtější, plně obnovený provoz uvádí už od příštího pondělí.

Prosincové zpoždění náběhu plného provozu způsobily ještě úpravy už dříve modernizovaných jednotek, například instalace elektronického rezervačního systému, který v nich původně chyběl.

České dráhy nahradily část vlaků SC soupravou kategorie IC po nehodě ve Studénce v roce 2015, později i kvůli modernizaci všech jednotek.

 

Tagy pendolino praha - ostrava
33 komentářů