PKP Intercity modernizuje další vozy za půl miliardy zlotých

Modernizace osobních vozů pro PKP Intercity. Foto: H Cegielski-Fabryka Pojazdow Szynowych (FPS)Modernizace osobních vozů pro PKP Intercity. Foto: H Cegielski-Fabryka Pojazdow Szynowych (FPS)

Modernizace polské obdoby českých vozů řady B přinese zvýšení rychlosti na 160 km/h.

Poznaňská společnost H Cegielski-Fabryka Pojazdow Szynowych (FPS) získala další velkou zakázku na modernizaci vozů pro dálkovou dopravu od polských státních drah PKP Intercity.

Za 495 milionů zlotých (2,61 miliardy Kč) upraví celkem 90 osobních vozů řad 111A a 141A. „Jsme velmi potěšeni rozvojem tak úspěšné spolupráce s PKP Intercity. Opět se nám dostalo důvěry, kterou jsme si získali při realizaci předchozích projektů pro dopravce,“ řekl předseda představenstva FPS Krzysztof Laskowski.

Vozy projdou kompletní proměnou: vymění se sedačky, klimatizace, nový bude informační systém pro cestující. Toalety budou vakuové. Dostanou také nové podvozky, budou mít automatické dveře a toalety s uzavřeným okruhem. Podvozky budou vyměněny za nové, vozy budou upraveny na rychlost 160 km/h. Po modernizaci budou vozidla jezdit jako oddílové vozy druhé třídy ve vlacích InterCity. Dosud jde o vozidla odpovídající svým standardem hlavně vagónům řady B na českých kolejích.

První modernizované vozy se na kolejích objeví v příštím roce. Pro FPS jde o další velkou zakázku pro PKP Intercity, aktuálně jim dodává 81 modernizovaných vozů jiných řad.

Tagy H. Cegielski FPS pkp intercity
38 komentářů