Piloti British Airways dostávkovali, aerolinka musí ale dál rušit lety

Airbus A320 společnosti British Airways. Foto: Stuart Bailey - British AirwaysAirbus A320 společnosti British Airways. Foto: Stuart Bailey - British Airways

Provoz letecké společnosti British Airways se pomalu vrací do normálu. Kvůli letadlům či posádkám, které během stávky uvízly mimo Londýn

Provoz letecké společnosti British Airways se pomalu vrací do normálu. Kvůli letadlům či posádkám, které během stávky uvízly mimo Londýn či tradiční základny dopravce, musel dnes dopravce zrušit desítky letů. Omezení se týká i linky do Prahy.

„Je zrušena jedna z odpoledních rotací mezi Londýnem a Prahou,“ řekl mluvčí Letiště Praha Roman Pacvoň. V celé síti British Airways bylo zrušeno dnes  přes padesát letů, proti předchozím dvou dnů stávky jde relativně o malý počet.

British Airways na svých stránkách uvedly, že se snaží dostat provoz všech linek do normálu, současně se omluvily za možné komplikace při cestování v následujících dnech. Pro British Airways znamená rušení letů další výdaje za kompenzace cestujícím.

Piloti v British Airways vstoupili do stávky poprvé ve stoleté historii aerolinek, chystají ještě další den protestu na 27. září. Důvodem stávky je nespokojenost s navrhovanou výší růstu mezd.

Tagy British Airways stávka
1 komentář