Parodie na železnici. Počtvrté během pěti dnů nejezdily vlaky přes Lysou kvůli strženému trakčnímu vedení

Stanice Lysá nad Labem. Foto: mapy.czStanice Lysá nad Labem. Foto: mapy.cz

Provoz je tentokrát přerušen ve směru do Čelákovic a Ústí.

Cestování vlakem přes Lysou nad Labem tento týden připomíná spíše loterii, zda vlak pojede, nebo ne. Počtvrté během jediného týdne došlo k přerušení provozu na trati Praha – Lysá nad Labem – Nymburk kvůli poruše trakčního vedení.

K dalšímu stržení trolejí došlo dnes po 19. hodině, tentokrát v části stanice ve směru na Čelákovice a Ústí nad Labem. Šlo o vlak Orlen Unipetrol Doprava. Provoz ve stanici je přerušen. O události informovaly České dráhy na webu ČD mimořádnosti. Ve 20:50 došlo k obnovení provozu.

Dopravce  zavedl náhradní autobusovou dopravu do Staré Boleslavi a do Čelákovic.

Rychlík Krakonoš z Trutnova uvízl ve stanici a čekal na obnovení provozu. Cestující mezi stanicemi Lysá nad Labem a Čelákovice mohou jet autobusy náhradní dopravy za vlaky regionální dopravy, která je organizována kyvadlově. Ze stanice Čelákovice následně jedou vlaky regionální dopravy. Ostatní rychlíky jedou odklonem přes Kolín a Velký Osek.

K poškození trakčního vedení došlo v Lysé nad Labem včera. Ve středu a v úterý ze stejného důvodu nejezdily vlaky o pár kilometrů dál v Kostomlatech nad Labem a v Nymburce.

Potřetí během pár dnů. Poškozené trakční vedení opět zastavilo vlaky u Lysé

Tagy porucha trakčního vedení Správa železnic Trať 231 Praha -Lysá nad Labem - Kolín
47 komentářů