Parní lokomotivy otestovaly nový most v Plzni

Správa železnic využila parní lokomotivy k zatížení nového mostu v Plzni.

Správa železnic dnes uspořádala zátěžovou zkoušku nového železničního mostu v Plzni, který leží na trati ve směru na Mladotice a Žatec (č. 160). Most otestovaly dvě parní lokomotivy řady 475.1 (pětasedma, šlechtična). Jedna je v Plzni doma, druhá přijela z Děčína.

Měřily se průhyby nosných konstrukcí a pokles opěr a středového pilíře mostu, uvedla Správa železnic na twitteru. Délka nového přemostění je 44,8 metru, nosnou konstrukci tvoří rámová ocelobetonová deska. K zahájení provozu na mostě má dojít v pátek v 18 hodin.

Zbudování nového mostu na žatecké trati a úprava železniční zastávky Plzeň-Bílá Hora souvisí se stavbou nového úseku silnice I/20 na průtahu Plzní. Konkrétně jde o 1,3 kilometru silnice mezi ulicemi Plaská a Na Roudné kolem Velkého Boleveckého rybníka, kde vzniká čtyřpruh.

Stavba nového železničního mostu v Plzni na mladotické trati. Pramen: Správa železnicStavba nového železničního mostu v Plzni na mladotické trati. Pramen: Správa železnicNový železniční most v Plzni na mladotické trati. Pramen: Správa železnicParní lokomotivy řady 475.1 testují nový most v Plzni na mladotické trati. Pramen: Správa železnicParní lokomotivy řady 475.1 testují nový most v Plzni na mladotické trati. Pramen: Správa železnicParní lokomotivy řady 475.1 testují nový most v Plzni na mladotické trati. Pramen: Správa železnic
Tagy most Plzeň parní lokomotiva Správa železnic zátěžový test
33 komentářů