dkv-spojujeme

Ostravský dopravní podnik spustil neomezenou wifi, podmínkou je aplikace

Šéf DPO Daniel Morys předvádí novou aplikaci. Pramen: DPOŠéf DPO Daniel Morys předvádí novou aplikaci. Pramen: DPO

Cestující ve vozidlech Dopravního podniku Ostrava (DPO) se mohou nově připojit k internetu prostřednictvím bezplatné a datově neomezené sítě wifi.

Cestující ve vozidlech Dopravního podniku Ostrava (DPO) se mohou nově připojit k internetu prostřednictvím bezplatné a datově neomezené sítě wifi. Podmínkou je nicméně, že si do svých zařízení nainstalují novou aplikaci MojeDPO.

„Nejsme první dopravní podnik v ČR, který přišel s wifi připojením k internetu pro cestující ve vozidlech. Jsme však první dopravní podnik, který zároveň přišel s tak komplexní vlastní aplikací, a kterou budeme dále rozvíjet podle potřeb cestujících,“ uvedl šéf DPO Daniel Morys.

Aplikace ukáže cestujícímu například přesnou polohu, nejbližší zastávku MHD, všechna spojení a přestupy, zobrazení nejbližších spojů i jejich aktuální polohu. Nabízí i možnost on-line zakoupit jízdenku či stáhnout jízdní řády pro režim off-line.

Spuštění aplikace MojeDPO je součástí rozsáhlého projektu digitalizace vozového parku, který spadá do skupiny takzvané inteligentní dopravy. Komunikační jednotky s wifi zajišťují také komunikaci mezi jednotlivými vozy navzájem a také komunikaci mezi vozy DPO a infrastrukturou.

Jen o měsíc dříve spustil wifi pro cestující také Dopravní podnik města Brna. Síť nazvaná DPMBfree má však datové omezení, cestujícímu umožňuje čerpání 4 MB na jedno připojení v maximální době 20 minut. K omezení množství dat chtějí letos přistoupit i České dráhy, jejichž wifi ve vlacích je zatím bez limitů.

Tagy DPO ostrava wifi
10 komentářů