Brněnský dopravní podnik spouští wifi připojení ve vozidlech

Tramvaje v Brně. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTramvaje v Brně. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Cestující v brněnské MHD budou mít od zítřka ve vozidlech k dispozici bezplatné připojení k internetu skrze wifi. Dopravní podnik

Cestující v brněnské MHD budou mít od zítřka ve vozidlech k dispozici bezplatné připojení k internetu skrze wifi. Dopravní podnik města Brna (DPMB) začne spouštět službu postupně, dva měsíce si vyhradil na zkušební provoz. Podnik to dnes oznámil v tiskové zprávě.

Podle DPMB je hlavním cílem zpřístupnit cestujícím aktuální informace o dopravě či potřebném spojení. Za provoz wifi sítě zaplatí podnik ročně 2,3 milionu korun. Síť nazvaná DPMBfree umožní cestujícímu čerpání 4 MB na jedno připojení v maximální době 20 minut.

„Stále hledáme nové kanály a možnosti, jak cestujícím umožnit získávat aktuální informace. Nyní budou mít tuto možnost během jízdy, aniž by nutně potřebovali mít zaplacený vlastní datový tarif,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Zkušební provoz má ukázat, jak celý systém bude fungovat v praxi. V jeho závěru podnik vyhodnotí zájem cestujících o tuto službu i obdržené připomínky. Wifi ve vozidlech přitom DPMB vnímá i jako nový reklamní prostor pro své partnery.

Dopravní podnik připojí k internetu 720 vozidel.

Tagy DPMB wifi
21 komentářů