Ostravská vyhlídková linka obslouží patrovými autobusy i Porubu a Jih

Dvoupodlažní autobus (doubledecker) ostravského dopravního podniku. Pramen: DPODvoupodlažní autobus (doubledecker) ostravského dopravního podniku. Pramen: DPO

Ve všední dny budou patrové autobusy jezdit na lince 78, která spojuje Porubu a průmyslovou zónu v Hrabové.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) zahájí o víkendu druhou sezonu vyhlídkové linky 88, kterou zajišťují patrové autobusy (takzvané doubledeckery). Oproti loňsku se trasa prodlouží. Zatímco původně spojovala pouze Dolní oblast Vítkovic se zoologickou zahradou, nově bude začínat už v Porubě a pojede přes nejlidnatější obvod Ostrava-Jih. Linka bude jezdit o víkendech a ve svátek až do začátku října.

Nová trasa povede přes zastávky Poruba, Opavská – Duha – Poruba, Alšovo nám. – Francouzská – Hrabůvka, Poliklinika – Dolní Vítkovice – Karolina – Most Pionýrů – ZOO. Autobusy budou jezdit v hodinovém intervalu, v některých částech dne v půlhodinovém.

„Věříme, že nová trasa přiláká další cestující a zvýší pohodlí při přepravě do turistických cílů města, jako jsou Dolní Vítkovice a Zoo Ostrava. Naši cestující nemusí řešit parkování svého auta, čas strávený ve voze si mohou užít společně s dětmi a objevovat zajímavé nové výhledy na Ostravu z netradiční výšky,“ řekl šéf DPO Daniel Morys.

Starosta Ostravy-Jihu Martin Bednář změnu trasy doubledeckerů přivítal. „Obyvatelé našeho stotisícového obvodu tak budou mít přímé, jednoduché spojení s DOV a Zoo Ostrava, navíc velmi atraktivním dopravním prostředkem,“ řekl.

Ve všední dny budou patrové autobusy jezdit na lince 78, která spojuje Porubu a průmyslovou zónu v Hrabové. DPO nabízí oba autobusy také k pronájmu firmám či soukromým osobám.

Ostrava je jediným městem v zemi, které používá dvoupodlažní autobusy v pravidelném provozu. Nákup vyšel dopravci až na třetí pokus. Za dva vozy Scania UNVI Urbis DD zaplatil 29 milionů korun.

Tagy DPO dvoupodlažní autobus ostrava
9 komentářů