Ostrava otevřela plochu za 35 milionů pro výcvik a testování motorkářů

Plocha pro výcvik motocyklistů v Ostravě. Pramen: Město OstravaPlocha pro výcvik motocyklistů v Ostravě. Pramen: Město Ostrava

Plocha bude v provozu celoročně a poslouží také motorkářům, kteří už řidičský průkaz mají, ale chtějí se zdokonalit.

Ostravské komunikace v těchto dnech dobudovaly plochu, která je speciálně připravená a vybavená pro řidičský výcvik a závěrečné zkoušky motocyklistů. Město Ostrava do plochy investovalo zhruba 35 milionů korun, dalších pět milionů do přilehlé budovy a zázemí pro autoškoly a zkušební komisaře dalo Centrum bezpečné jízdy Libros. Město tvrdí, že je prvním v tuzemsku s takto vybavenou „motoplochou“.

„Především jsme chtěli udělat účinný krok ke snížení počtu dopravních nehod a smrtelných zranění motocyklistů nejen na území našeho města. Současně je nutné myslet na efektivní přípravu uživatelů elektrických mopedů, skútrů, elektrokol a dalších moderních dopravních prostředků individuální přepravy,“ uvedla náměstkyně primátora zodpovědná za investice Zuzana Bajgarová.

Podle zástupce Sdružení OSTRAVA BEZPEČNÁ DOPRAVA!!! Dalimila Friče bude plocha v provozu celoročně a poslouží také všem motorkářům, kteří už řidičský průkaz mají, ale chtějí se zdokonalit v bezpečném ovládání svého motocyklu. Instruktoři chtějí do výcviku zařadit také smykovou desku a terénní jízdy na stávajícím polygonu firmy Libros. Plocha bude sloužit i pro závěrečné zkoušky řidičů vozidel do 3,5 tuny – skupiny B a pro volnočasové aktivity.

„Výcvik a příprava nových řidičů motorek se v tuzemsku bere jaksi okrajově, snad proto jsou pak jízdní dovednosti nováčků v silničním provozu tak nízké. Sofistikovaná forma organizace cvičných jízd a následných závěrečných zkoušek zcela jistě přispěje k lepší kondici nových řidičů,“ doplnil náměstek primátora Ostravy pro dopravu Miroslav Svozil.

Tagy motocykly ostrava
16 komentářů