dkv-spojujeme

Od října zahrne integrovaný systém všechny vlaky na území středních Čech

City Elefant připomíná vznik PID v roce 1992. Autor: Autor: Zdopravy.cz/Josef PetrákCity Elefant připomíná vznik PID v roce 1992. Autor: Autor: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Se začátkem října dojde k dalšímu rozšíření působnosti Pražské integrované dopravy na železnici. Oblast s tarifem PID zahrne nově osmé

Se začátkem října dojde k dalšímu rozšíření působnosti Pražské integrované dopravy na železnici. Oblast s tarifem PID zahrne nově osmé a deváté pásmo v sedmi oblastech. Jde o Benešovsko, Mladoboleslavsko, Nymbursko, Příbramsko, Rakovnicko, Kolínsko a Kutnohorsko. Dojde tak k integrace vlaků v celém Středočeském kraji.

„Nově se zavádějí pásma 8 a 9 pro území Středočeského kraje a otevírá se i možnost ve spolupráci s ostatními kraji přidat další pásma za hranicemi středních Čech, kam spádují naši obyvatelé. Od října bude možné jezdit na levnější jízdenky Pražské integrované dopravy všemi regionálními vlaky i rychlíky na území Středočeského kraje, autobusy budou postupně následovat,“ doplnil ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) Pavel Procházka.

Do oblasti PID nově spadnou například další stanice na tratích 220 (na jih od Olbramovic), 200 (jižně od Příbrami), 161 (západně od Rakovníka) nebo 230 (na jihovýchod od Kutné Hory). Podrobné schéma je k vidění na stránkách organizátora ROPID. Pro cestující rozšíření integrace mimo jiné znamená možnost využití tarifu PID, který je nižší než ceny Českých drah.

Tagy IDSK integrace PID Středočeský vlaky
48 komentářů