Obrazem: Strakonice mají opravenou nádražní budovu, slouží i autobusovým cestujícím

Zrekonstruovaná výpravní budova ve Strakonicích. Pramen: Správa železnicZrekonstruovaná výpravní budova ve Strakonicích. Pramen: Správa železnic

Opravená výpravní budova nově slouží jako přestupní terminál mezi vlakem a autobusem.

Ve Strakonicích se dnes uskutečnilo slavnostní ukončení rekonstrukce tamní výpravní budovy, která nově slouží jako přestupní terminál mezi vlakem a autobusem. Rekonstrukci provedla Správa železnic, město se soukromým investorem pak v těsné blízkosti nedávno zbudovalo nová stanoviště autobusů. Nádražní budova tak slouží i jako zázemí pro autobusové cestující a řidiče.

Rekonstrukce začala v říjnu 2019, stavební práce vyšly na 79 milionů korun. „Využití budovy jako přestupního terminálu jak pro železniční, tak pro autobusovou dopravu, vytváří pro místní občany i turisty pohodlné podmínky pro cestování,“ uvedl ministr dopravy Karel Havlíček.

Součástí rekonstrukce byla například výměna střechy, zateplení nebo demolice sousedního drážního objektu. Změnilo se i vnitřní uspořádání. V prvním podlaží se nyní nachází společná odbavovací hala s pokladnami, informační koutek, prostory pro prodej novin a rychlého občerstvení, veřejné WC, úschovna zavazadel a technické zázemí pro úklid vnitřních prostor.

Ve druhém podlaží jsou kanceláře a zázemí pro dopravce.

Výpravní budova a nový autobusový terminál. Pramen: Správa železnicZrekonstruovaná výpravní budova ve Strakonicích. Pramen: Správa železnicVýpravní budova a nový autobusový terminál. Pramen: Správa železnicNový autobusový terminál ve Strakonicích. Pramen: Správa železnicZrekonstruovaná výpravní budova ve Strakonicích. Pramen: Správa železnicZrekonstruovaná výpravní budova ve Strakonicích. Pramen: Správa železnicZrekonstruovaná výpravní budova ve Strakonicích. Pramen: Správa železnicVýpravní budova ve Strakonicích před rekonstrukcí. Pramen: Správa železnic
Tagy Správa železnic Strakonice výpravní budova
36 komentářů