dkv-spojujeme

Obrazem: Správa železnic ukázala podobu nové zastávky Praha-Liboc na trati na letiště

Nová zastávka Praha-Liboc. Vizualizace dh architekti. Pramen: FB Správa železnicNová zastávka Praha-Liboc. Vizualizace dh architekti. Pramen: FB Správa železnic

Nová vlaková zastávka Praha-Liboc má umožnit obyvatelům této oblasti rychlejší spojení s centrem města.

Správa železnic ukázala vizualizaci nové pražské zastávky Liboc, která vznikne na trati na letiště v úseku Veleslavín – Ruzyně. Pro tento úsek se v současnosti dokončuje dokumentace pro územní rozhodnutí.

„O něj v dohledné době požádáme. Následně vypíšeme tendr na zpracování dokumentace pro stavební povolení,“ uvedla Správa železnic na svých facebookových stránkách. V řešeném úseku vznikne nová zastávka Praha-Liboc, která má umožnit obyvatelům této oblasti rychlejší spojení s centrem města.

Modernizací projde i stanice Praha-Ruzyně, která bude přesunuta do nové polohy za křížení s ulicí Drnovskou (nově mimoúrovňové). Kompletní proměnou projde stanice Praha-Veleslavín, jejíž převážná část se bude nově nacházet pod úrovní terénu. Zde má dojít ke zkrácení přestupu mezi vlakem a metrem.

Zprovoznění železničního spojení na Letiště Václava Havla Praha se předpokládá mezi lety 2028 a 2029. Nejnáročnější přípravu i stavbu si vyžádá úsek Výstaviště – Veleslavín, který povede v tunelu.

Nová zastávka Praha-Liboc. Vizualizace dh architekti. Pramen: FB Správa železnicNádraží Veleslavín. Vizualizace dh architekti. Pramen: FB Správy železnicNádraží Veleslavín. Vizualizace dh architekti. Pramen: FB Správy železnicNádraží Veleslavín. Vizualizace dh architekti. Pramen: FB Správy železnicNová zastávka Praha-Liboc. Vizualizace dh architekti. Pramen: FB Správa železnicNová zastávka Praha-Liboc. Vizualizace dh architekti. Pramen: FB Správa železnicNová zastávka Praha-Liboc. Vizualizace dh architekti. Pramen: FB Správa železnicNová zastávka Praha-Liboc. Vizualizace dh architekti. Pramen: FB Správa železnicBudoucí podoba nádraží Praha-Veleslavín dle návrhu studia idhea architekti. Pramen: SŽ/IPR PrahaBudoucí podoba nádraží Praha-Veleslavín dle návrhu studia idhea architekti. Pramen: SŽ/IPR PrahaBudoucí podoba nádraží Praha-Veleslavín. Pramen: SŽ
Tagy Správa železnic trať na letiště zastávka Praha-Liboc
66 komentářů