Obrazem: Harrachov, nebo Kouty? Desítka finalistů se utká o titul Nejkrásnější nádraží

Nádraží Blíževedly, vítěz roku 2018. Pramen: Nejnadrazi.czNádraží Blíževedly, vítěz roku 2018. Pramen: Nejnadrazi.cz

Finále 13. ročníku soutěže o Nejkrásnější nádraží České republiky je tu. Z desítky finalistů mohou lidé vybírat až do 10.

Finále 13. ročníku soutěže o Nejkrásnější nádraží České republiky je tu. Z desítky finalistů mohou lidé vybírat až do 10. října, pak bude vyhlášen vítěz. Ten nastoupí na místo nádraží Blíževedly v Libereckém kraji, které bylo za nejkrásnější prohlášeno loni.

Nádraží Božejovice. Autor: Ivana KortusováNádraží Železná Ruda-Alžbětín. Autor: Tereza ZatřepálkováNádraží Rudoltice. Autor: David ChovančíkNádraží Rozsochy. Autor: Miloš StloukalNádraží Kynšperk nad Ohří. Autor: Petr MüllerNádraží Kouty nad Desnou. Autor: Aleš BřezíkNádraží Harrachov. Autor: Libor SvatošNádraží Frýdlant nad Ostravicí. Autor: Vojtěch KuželNádraží Čelákovice. Autor: SŽDCNádraží Čeladná. Autor: Vojtěch KuželNádraží Blíževedly, vítěz roku 2018. Pramen: Nejnadrazi.cz

Soutěž pořádají spolky Asociace Entente Florale CZ – Souznění a ŽelPage. „Smyslem soutěže je zlepšit stav našich nádraží, pochválit za vzornou péči a květinovou výzdobu. Prostřednictvím soutěže motivujeme obce, města a zaměstnance vlastnických a správních institucí, aby se odpovědně starali o svěřené majetky. Chválíme dobrou práci lidí, kteří o nádraží dobře pečují a dávají tak dobrý příklad ostatním,“ napsaly spolky v tiskové zprávě.

Finalisty letošního roku jsou: Božejovice, Čeladná, Čelákovice, Frýdlant nad Ostravicí, Harrachov, Kouty nad Desnou, Kynšperk nad Ohří, Rozsochy, Slezské Rudoltice a Železná Ruda-Alžbětín. Hlasovat lze na stránkách http://www.nejnadrazi.cz.

Tagy Nejkrásnější nádraží Top
20 komentářů