Obrazem: DPP má už všechny nové elektrobusy od Škody

Nové elektrobusy Škoda E’City 36 BB v garážích Vršovice. Foto: Petr Hejna / DPPNové elektrobusy Škoda E’City 36 BB v garážích Vršovice. Foto: Petr Hejna / DPP

Autobusy budou jezdit na linkách 154 Strašnická – Koleje Jižní Město a 213 Želivského – Nádraží Uhříněves.

Škoda Electric dokončila v těchto dnech zakázku na nové autobusy E’CITY. Měsíc po nasazení prvního elektrobusu E’CITY 36BB převzal Dopravní podnik hl. m. Prahy zbývajících čtrnáct autobusů.

Elektrobusy dostaly evidenční čísla od 3001 po 3014. Všechna vozidla už mají registrační značky, jsou v nových jednotných barvách PIDu včetně všech piktogramů a jsou připravena k nasazení do provozu.

Cestující budou elektrobusy od pondělí potkávat na dvou linkách: 154 Strašnická – Koleje Jižní Město a 213 Želivského – Nádraží Uhříněves. Na konečných zastávkách Strašnická a Želivského se budou dobíjet. Na obou linkách budou elektrobusy zajišťovat více než polovinu spojů.

Škoda Electric na zakázce pracovala se sesterskou společností Temsa z Turecka. Temsa pro elektrobus dodává karoserii, kterou Škoda následně vybavila elektrickou výzbrojí včetně baterií. Celková hodnota zakázky včetně možných opcí (například na nákup nových akumulátorů) je 207 milionů korun. Z toho 85 procent pokrývá evropská dotace.

Podle šéfa DPP Petra Witowského plánuje dopravce ještě letos vypsat tendr na dalších 100 elektrobusů a 70 trolejbusů. Nový pražský elektrobus měří 12 metrů, dojezd se uvádí do 100 kilometrů. Maximální rychlost je 80 km/h, počet míst je 80, z toho 28 k sezení.

Nové elektrobusy pro DPP. Foto: Daniel Šabík /DPPNové elektrobusy pro Prahu. Foto: Petr Hejna / DPPNové elektrobusy pro Prahu. Foto: Petr Hejna / DPPNové elektrobusy Škoda E’City 36 BB v garážích Vršovice. Foto: Petr Hejna / DPPNové elektrobusy Škoda E’City 36 BB v garážích Vršovice. Foto: Petr Hejna / DPPNové elektrobusy Škoda E’City 36 BB v garážích Vršovice. Foto: Petr Hejna / DPPNové elektrobusy Škoda E’City 36 BB v garážích Vršovice. Foto: Petr Hejna / DPPNové elektrobusy Škoda E’City 36 BB v garážích Vršovice. Foto: Petr Hejna / DPPElektrobus Škoda E’CITY v Praze. Foto: Daniel Šabík /DPP

 

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Škoda E´City Škoda Electric
27 komentářů