Obrazem: Bombardier finišuje s prvními lokomotivami pro ČD Cargo

Bombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo. Foto: ČDCBombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo. Foto: ČDC

Společnost Bombardier dokončuje ve svém závodě v německém Kasselu výrobu lokomotiv TRAXX MS3 pro ČD Cargo. Zástupcům státního nákladního dopravce

Společnost Bombardier dokončuje ve svém závodě v německém Kasselu výrobu lokomotiv TRAXX MS3 pro ČD Cargo. Zástupcům státního nákladního dopravce je dnes předvedli přímo ve výrobním závodě. Lokomotivy jsou součástí desetikusové série vyráběné na základě smlouvy ze srpna loňského roku. ČD Cargo bude prvním provozovatelem těchto lokomotiv v Česku.

První lokomotiva bude ke zkouškám do České republiky převezena v následujících týdnech. „Jsem příjemně překvapen postupem výroby nových elektrických lokomotiv,“ uvedl Zdeněk Škvařil, člen představenstva ČD Cargo.

Lokomotivy budou provozuschopné v tuzemsku a dále ve všech okolních státech a v Maďarsku, přičemž tento paket zemí lze podle carga ještě rozšířit o Slovinsko a Chorvatsko. Podle dřívějšího vyjádření výkonného ředitele Tomáše Tótha chce firma díky novým strojům posílit své pozice na zahraničních trzích. „V tuto chvíli disponujeme licencemi pro realizaci přeprav v Polsku, Rakousku, na Slovensku i v Maďarsku a odpovídající vozidlový park nám umožní tyto licence naplno využít. Již dnes máme vytipovanou řadu mezinárodních přeprav, na které je možné tyto lokomotivy okamžitě nasadit a vyhovět tak požadavkům našich zákazníků na realizaci celé přepravní trasy jednou lokomotivou,“ uvedl Tóth.

Lokomotivy budou mimo jiné vybaveny evropským zabezpečovacím zařízením ETCS, kamerovým systémem nebo komunikačním systémem GSM-R.

„Jsme velmi rádi, že oslavujeme tento důležitý milník s tak velkou delegací klíčových zúčastněných stran,“ řekl Michael Fohrer, prezident pro region střední a východní Evropy a Izraele firmy Bombardier Transportation.

Novou generaci lokomotiv TRAXX MS3 kupuje v Česku Regiojet.

Bombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo. Foto: ČDCBombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo. Foto: ČDCBombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo. Foto: ČDCBombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo. Foto: ČDCVizualizace lokomotivy Traxx MS3 v barvách ČD Cargo.
Pramen: ČD Cargo
Tagy bombardier Bombardier TRAXX MS3 ČD Cargo Top Traxx MS3
56 komentářů