dkv-spojujeme

Obrazem: Arriva nasadila na městskou linku motoráky, které budou jezdit na rychlících

Jednotka řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaJednotka řady 845 společnosti Arriva. Pramen: Arriva

Cestující na pražské městské lince mezi Hostivaří a Roztoky mají tento týden poprvé možnost seznámit se s jednotkami řady 845

Cestující na pražské městské lince mezi Hostivaří a Roztoky mají tento týden poprvé možnost seznámit se s jednotkami řady 845 v podobě, v jaké budou jezdit od 15. prosince na rychlících v okolí Prahy.

Jde o jednotky po Deutsche Bahn. Jezdí v novém laku nazvaném Arriva Blue namísto současné kombinace tyrkysové a modré. Arriva má převzít 27 modernizovaných jednotek do 15. prosince. Na rychlíky nasadí jednotky 845 v celkem třech verzích: kromě verze 845.1 také bude verze 845.2 se dvěma toaletami a 845.3 s toaletou vhodnou pro cestující na vozíku.

Arriva dál pokračuje v náboru zaměstnanců, v poslední týdny zaměřila svoji pozornost hlavně na získání stevardů. Podle mluvčího Martina Faráře zbývá obsadit zhruba 40 míst. Téměř stovku jich už firma přijala. Mzda se pohybuje kolem 30 tisíc korun.

Jednotka řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaMotorák řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaMotorák řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaMotorák řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaMotorák řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaMotorák řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaMotorák řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaMotorák řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaMotorák řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaMotorák řady 845 společnosti Arriva. Pramen: Arriva

V prosinci začnou jezdit vlaky Arrivy na nových linkách v celém Česku. Arriva tak obsazuje poslední volná místa stevardů v Libereckém, Zlínském, Středočeském a Jihočeském kraji a také v Praze.

„Třicet tisíc korun si vydělají i lidé, kteří k nám nastoupí hned po škole. Aktuálně se k nám hlásí přibližně polovina mladých lidí, kteří skončili studia, a polovina zájemců je ve středním věku. Ti chtějí zpravidla změnit svou současnou práci. Několik lidí k nám přechází i od Českých drah,“ říká Lucia Kunešová, personální ředitelka Arrivy.

Kde budou jezdit vlaky Arrivy

Čechy
• Rychlíky Praha – Kladno – Rakovník
• Rychlíky Praha – Mladá Boleslav – Turnov – Tanvald
• Rychlíky Kolín – Mladá Boleslav – Rumburk – Šluknov
• Rychlíky Praha – Beroun – Písek – České Budějovice
• Osobní vlaky Liberec – Turnov – Semily – Stará Paka – Lomnice nad Popelkou
• Osobní vlaky Tanvald – Železný Brod
• Spěšný vlak Liberec – Turnov – Jičín v letní sezoně

Morava
• Osobní vlaky (Valašské Meziříčí –) Vsetín – Horní Lideč / Střelná – Bylnice
• Osobní vlaky Vsetín – Velké Karlovice
• Osobní vlaky Staré Město u Uherského Hradiště – Bylnice / Veselí nad Moravou / Luhačovice

Tagy 845 Arriva vlaky motorová jednotka
179 komentářů