Obrazem: 58 různých barev. Azul připomíná na letadle v tropickém nátěru vyhynulého papouška

Embraer E195-2 v novém zbarvení pro Azul Lihnas Aereas.. Foto: EmbraerEmbraer E195-2 v novém zbarvení pro Azul Lihnas Aereas.. Foto: Embraer

Lakování proběhlo kompletně díky robotům. Jde o sedmý typ E195-E2 ve flotile brazilské aerolinky.

Brazilská letecká společnost Azul Linhas Aereas zařadila do provozu nový Embraer E195-E2 ve velmi originálním nátěru. Na trupu letadla připomíná již neexistujícího ptáka: papouška Ara škraboškového, který byl v roce 2000 prohlášen oficiálně za vyhynulého.

Nátěr pochází z dílny graffiti umělce Luize Pardala ze São Paula. Na každu stranu 41,5 metru dlouhého trupu umístil tři kresby papouška. Letadlo registrace PS-AEF je pojmenováno Ararinha Azul, což je jméno vyhynulého papouška v portugalštině.

Pro nátěr bylo použito celkem 58 různých odstínů barev, 28 z nich bylo speciálně namícháno pro toto letadlo. I když na první pohled vypadá letadlo nalakované ručně, vše je práce lakovacích robotů.

Lakování měly na starosti společnosti AzkoNobel a Tintas Coral. Použito bylo celkem 150 kilogramů barvy, tedy množství jako běžné lakování tohoto typu letadla.

Azul Linhas Aereas jsou jediním z největších zákazníků Embraeru. Ve flotile má zatím sedm letadel E195-E2.

Embraer E195-2 v novém zbarvení pro Azul Lihnas Aereas.. Foto: EmbraerEmbraer E195-2 v novém zbarvení pro Azul Lihnas Aereas.. Foto: EmbraerEmbraer E195-2 v novém zbarvení pro Azul Lihnas Aereas.. Foto: EmbraerEmbraer E195-2 v novém zbarvení pro Azul Lihnas Aereas.. Foto: Embraer
Tagy Azul Linhas Aéreas Embraer Embraer E195-E2
7 komentářů