Obchvat Frýdku-Místku podraží o více než půl miliardy, ŘSD vybírá stavbaře na druhý pokus

Vizualizace obchvatu Frýdku - Místku. Foto: ŘSDVizualizace obchvatu Frýdku - Místku. Foto: ŘSD

Sdružení firem Strabag a Eurovia míří za vítězstvím v jedné z největších soutěží Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) za poslední

Sdružení firem Strabag a Eurovia míří za vítězstvím v jedné z největších soutěží Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) za poslední rok. Druhou etapu části obchvatu Frýdku-Místku nabídlo postavit za 1,976 miliardy korun.

ŘSD už loni vybralo na stavbu sdružení  v čele se Silnice Group, firma ale náhle odstoupila od smlouvy a ŘSD muselo soutěž vypsat znovu.

Nabídka sdružení Strabag a Eurovia je o 401 milionů korun nižší než u druhého Metrostavu, který si práce nacenil na 2,377 miliardy korun. Vyplývá to z otvírání obálek s nabídkami, o jehož výsledku ŘSD informovalo na sociálních sítích.

V obou případech jsou nabídky dražší, než ŘSD čekalo. Předpokládaná hodnota zakázky byla 1,77 miliardy korun. Stavba bude také současně výrazně dražší než u prvního tendru. Tehdy sdružení Silnice Group, Váhostav a polské společnosti Przedsiębiorstwo Budowy Dróg i Mostów nabídlo 1,339 miliardy korun. Smlouvu ale tehdy firma náhle vypověděla. Podobně to udělala Silnice Group u silnice I/68.

Druhá etapa je dlouhá zhruba čtyři kilometry, jde o úsek mezi silnicí I/56 a dálnicí D48 směrem na Český Těšín. První etapa obchvatu Frýdku-Místku se začala stavět už na jaře loňského roku. Staví ji sdružení firem vedené Alpine Bau.

ŘSD tvrdí, že začne stavět letos na podzim, termín ale není jistý. Na obchvat je stavební povolení, to ale správní žalobou napadly Děti Země.

Frýdek-Místek,obchvat. Autor: ŘSD

Frýdek-Místek,obchvat.
Autor: ŘSD

Tagy eurovia Frýdek-Místek Obchvat Frýdku - Místku Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Silnice Group Strabag
2 komentáře