Obchvat Frýdku-Místku postaví česko-slovensko-polské sdružení

Vizualizace obchvatu Frýdku - Místku. Foto: ŘSDVizualizace obchvatu Frýdku - Místku. Foto: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vybralo společnosti, které postaví druhou etapu obchvatu Frýdku-Místku. Zhruba čtyřkilometrový úsek, který naváže na již

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vybralo společnosti, které postaví druhou etapu obchvatu Frýdku-Místku. Zhruba čtyřkilometrový úsek, který naváže na již zahájenou stavbu první etapy, postaví sdružení firem Silnice Group, Váhostav a polské společnosti Przedsiębiorstwo Budowy Dróg i Mostów.

Vyplývá to ze smlouvy, kterou ŘSD zveřejnilo v registru smluv.  Podle protokolu o hodnocení nabídek nabídlo česko-slovensko-polské sdružení nejnižší cenu 1,339 miliardy, o osm milionů dražší bylo sdružení Geosan Group, italské Toto Group a kazašské Sine Midas. Výrazně levnější byla řecká společnost Aktor ATE, která ale byla z tendru nakonec vyřazena. I tak je cena výrazně nižší než odhady, podle projektu cena vycházela na 1,738 miliardy korun.

Druhá etapa je dlouhá zhruba čtyři kilometry, jde o úsek mezi silnicí I/56 a dálnicí D48 směrem na Český Těšín. První etapa obchvatu Frýdku-Místku se začala stavět už na jaře letošního roku. Staví ji sdružení firem vedené Alpine Bau.

Plánovaná trasa obchvatu Frýdku - Místku. Foto: ŘSD
Plánovaná trasa obchvatu Frýdku – Místku. Foto: ŘSD

Kdy se začne stavět ale není jasné. Ministerstvo dopravy sice v létě vydalo stavební povolení, to ale správní žalobou napadly Děti Země. Harmonogram ve smlouvě počítá s tím, že se začne stavět v únoru příštího roku a stavba skončí až v roce 2023.

Tagy D48 Obchvat Frýdku - Místku Przedsiębiorstwo Budowy Dróg i Mostów Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
Žádné komentáře