ÖBB začaly prodávat jízdenky na noční spojení Ostravy s Berlínem, cena začíná na 750 Kč

Souprava Nightjet. Foto: ÖBBSouprava Nightjet. Foto: ÖBB

Obyvatelé Ostravska a okolí mohou už kupovat jízdenky na nové noční spojení s Berlínem, které zavádí od 9. prosince Rakouské

Obyvatelé Ostravska a okolí mohou už kupovat jízdenky na nové noční spojení s Berlínem, které zavádí od 9. prosince Rakouské spolkové dráhy (ÖBB). V rezervačním systému lze už koupit lístky až do dubna.

Ceny nových jízdenek na noční spojení začínají na 29 eurech za jednu cestu, tedy zhruba 750 korunách za místo ve voze k sezení. Za dalších 20 eur je k dispozici místo v lehátkovém voze, za 40 eur navíc k základní ceně jízdenky v lůžkovém. Ceník je ale nastaven tak, že pokud je základní jízdenka dražší než 29 eur, doplatek do lehátka či lůžka je nižší.

Nightjet přes Ostravu bude součástí nového spojení Vídeň – Berlín, které povede přes Moravu a Polsko. Z Ostravy odjíždí vlak z hlavního nádraží v 1:32 ráno, v Berlíně je v 9:16 na hlavním nádraží. Cesta mu trvá 7:44, což je delší doba, než při jízdě přes den s přestupem v Praze. Rychlost není ale u nočních vlaků klíčová. Zpět z Berlína vyráží vlak v 18:40, v Ostravě je ve 2:27.

Jízdenky je možné také koupit u Českých drah, ty ale neřeší cenotvorbu. „Prodej dokladů pro tento vlak bude zajištěn pouze na pokladnách, tedy nikoliv v eshopu,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Štáhlavský.

Spojení Berlína a Vídně přes Polsko je novou linkou expandující služby Nightjet. ÖBB jsou dnes největším provozovatelem nočních vlaků v Evropě. Loni v nočních vlacích přepravily 1,4 milionu cestujících.

Tagy nightjet noční spojení Vídeň - Ostrava - Berlín ÖBB
24 komentářů