ÖBB nasadily novou generaci nočních vlaků na další trasu. Jezdí na nejdelší vnitrostátní lince

Nightjet nové generace. Foto: ÖBBNightjet nové generace. Foto: ÖBB

Jde zatím o nejlevnější možnost, jak vyzkoušet nové minikajuty, jízdenky do nich začínají na 39,90 eurech.

Po spojení do Hamburku se nová generace nočních vlaků NightJet objevila na dalším spoji. Rakouské spolkové dráhy ÖBB ji nasadily na svoji nejdelší vnitrostátní linku z Vídně do Bregenz ve Vorarlbersku.

Nově je tak možné s novou soupravou dojet ke břehům Bodamského jezera. Jde o spoj, který jezdí v závazku veřejných objednatelů.

Po nedávném zlevnění vlaků do Hamburku přišly ÖBB s ještě levnější nabídkou na svezení se novou generací nočních vlaků. Jízdenka v minikajutě vyjde jen na 39,90 eur. Jízdenka jen k sezení vyjde na 24,90 eur. „Naše aktuální ceny ukazují, že větší komfort při cestování v noci nemusí být dražší,“ řekl Klaus Garstenauer, člen představenstva ÖBB-Personenverkehr AG.

Celkem mají ÖBB objednáno 33 sedmivozových souprav. Ty jsou složeny ze dvou vozů k sezení (řídicí vůz a multifunkční vůz), tří lehátkových a dvou lůžkových vozů. Maximální celková kapacita je 254 míst.

V lůžkovém voze mají všechna kupé vlastní toaletu a sprchu, kapacita kupé budou dvě osoby. Novinkou jsou kajuty nazvané Mini Cabins, jednotlivá místa na spaní v lehátkovém voze. Pro bezbariérové ​​cestování má každý nový Nightjet moderní bezbariérový lehátkový oddíl (až pro dva vozíčkáře a doprovod) a bezbariérové ​​WC. V multifunkčním voze je šest míst pro jízdní kola nebo kočárky.

Nightjet nové generace. Foto: ÖBBNightjet nové generace. Foto: ÖBBNová generace Nightjet, chodbička v lůžkovém voze. Foto: ÖBBMultifunkční vůz v nové generaci NightJet. Foto: ÖBBNová generace Nightjet, chodbička v lehátkovém voze. Foto: ÖBBNightJet nové generace, vůz s místy k sezení. Foto: ÖBBNightJet nové generace, vůz s místy k sezení. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, vůz s místy k sezení. Foto: ÖBBNightJet nové generace, vůz s místy k sezení. Foto: ÖBBNightJet nové generace, vůz s místy k sezení. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBSouprava NightJet ve Velimi. Foto: VUZSpací vůz Nightjet pro ÖBB na okruhu VUZ. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář
Tagy nightjet ÖBB
38 komentářů