ÖBB nasadily nové soupravy Nightjet na další linky. S kapslovými vozy začaly jezdit do Říma

První jízda vlaku Nightjet NG z Vídně do Říma. Foto: Marek Knopp / ÖBBPrvní jízda vlaku Nightjet NG z Vídně do Říma. Foto: Marek Knopp / ÖBB

Vlaky z Mnichova a Vídně se spojují ve Villachu.

Rakouské spolkové dráhy ÖBB včera začaly s provozem nových souprav Nightjet na dalších linkách. Nově jsou nové vozy nasazovány na trase z Vídně do Říma a z Mnichova do Říma.

S novou generací Nightjet jsme změnili pravidla hry pro noční vlaky po Evropě. Přináší obrovský skok v pohodlí a také nabízí výrazně více soukromí pro naše cestovatele. Jsme velmi rádi, že nyní můžeme tímto moderním vlakem cestovat také z Vídně a Mnichova do Říma,“ řekl generální ředitel ÖBB Andreas Matthä.

Třináct hodin v kapsli na kolejích. Nohy v chodbičce, pípací symfonie a následný nezájem Deutsche Bahn

Dosud nová generace jezdí na lince z Vídně do Hamburku a z Vídně do Bregenz. Spojení z Vídně a Mnichova do Říma patří dlouhodobě mezi nejvyužívanější spoje ÖBB. Vlaky z obou měst se spojují a rozpojují ve Villachu. Jistou nevýhodou je, že v aktuálním jízdním řádu končí v Římě nikoliv na hlavním nádraží Termini, ale ve stanici Tiburtina, která je od centra vzdálenější. Jízdní doba z Vídně je zhruba 16 hodin, z Mnichova 15 hodin. V Itálii vlak zastavuje například v Boloni nebo Florencii.

Nejlevnější jízdenku jen k sezení lze zakoupit za 34,90 eur, v minikajutě za 54,90 eur. Stejná cena platí i pro lehátko, nejlevnější lůžko je za 99,90 eur.

Nové soupravy jsou sedmivozové, kapacita je 254 cestujících. Celkem mají ÖBB objednáno 33 souprav. Jsou složeny ze dvou vozů k sezení (řídicí vůz a multifunkční vůz), tří lehátkových a dvou lůžkových vozů.

První jízda vlaku Nightjet NG z Vídně do Říma. Foto: Marek Knopp / ÖBBPrvní jízda vlaku Nightjet NG z Vídně do Říma. Foto: Marek Knopp / ÖBBNightjet ve Vídni. Foto: ÖBBNástup cestujících do vlaku nightjet. Foto: Aleš PetrovskýPohled do lehátkového kupé nightjetuPohled do kajut Nightjetu zvenčí. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNightjet v Bregenz. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBB
Tagy nightjet noční vlaky ÖBB
32 komentářů