ÖBB a Siemens ukázaly první snímky interiérů nových vozů pro Nightjet

Nová generace ubytovacích vozů NightJet. Foto: ÖBBNová generace ubytovacích vozů NightJet. Foto: ÖBB

Rakouské spolkové dráhy ÖBB a Siemens ukázaly první snímky interiérů nových ubytovacích vlaků pro své vlaky Nightjet. Nová generace lehátkových

Rakouské spolkové dráhy ÖBB a Siemens ukázaly první snímky interiérů nových ubytovacích vlaků pro své vlaky Nightjet. Nová generace lehátkových a lůžkových vozů má začít jezdit od roku 2022.

ÖBB zažívají se svou sítí nočních vlaků velký růst zájmů, nové vozy mají poptávku ještě podpořit. Podle textu zveřejněném na blogu ÖBB počítá dopravce se sedmivozovými soupravami: 2 vozy se sedačkami, 3 lehátkové, 2 lůžkové. V lůžkových chce dopravce nabídnou takzvané Minisuites, které mají nabídnout ještě více soukromí než dosud, budou i v jednolůžkové verzi. Novinkou bude i oddíl pro čtyři osoby, kde lze spojit postele do jednoho velkého „letiště“. ÖBB považuje oddíl za ideální pro rodiny s dětmi.

Zakázka na dodávku celkem 13 souprav pro Nighjet je součástí velkého kontraktu ÖBB se Siemensem na dodávku 700 vagónů, který obě firmy uzavřely loni v létě.

 

Nová generace ubytovacích vozů Nightjet. Foto: ÖBBMinisuites v nové generaci ubytovacích vozů Nighjet. Foto: ÖBBNová generace ubytovacích vozů Nightjet. Foto: ÖBBNová generace ubytovacích vozů Nightjet. Foto: ÖBB
Tagy nightjet noční vlaky ÖBB siemens Top
45 komentářů