O zakázku na obchvat Karviné byl velký zájem, s nejnižší cenou přišla Skanska

Silnice I/67, Karviná. Autor: ŠJů, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17446472Silnice I/67, Karviná. Autor: ŠJů, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17446472

O zakázku na stavbu tříkilometrového jihozápadního obchvatu Karviné se strhla dlouho nevídaná tahanice. Po třinácti odkladech termínu obdrželo Ředitelství silnic

O zakázku na stavbu tříkilometrového jihozápadního obchvatu Karviné se strhla dlouho nevídaná tahanice. Po třinácti odkladech termínu obdrželo Ředitelství silnic a dálnic deset nabídek, z toho devět bylo nižších než předpokládaná cena 1,1 miliardy.

S nejnižší cenou (899 milionů korun bez DPH) přišla Skanska, kterou také ŘSD tento týden vybralo jako zhotovitele stavby. Uvedl to šéf ŘSD Radek Mátl na Twitteru. „Nyní poběží lhůta pro možné odvolání neúspěšných uchazečů,“ doplnil. Tendr byl vypsán loni v září.

Jihozápadní obchvat Karviné. Pramen: ŘSD

Jihozápadní obchvat Karviné. Pramen: ŘSD

Obchvat, který bude přeložkou silnice I/67, má především vyvést tranzitní dopravu z města. Trasa se díky novostavbě zkrátí z dnešních čtyř kilometrů zhruba o kilometr. Stavět se má začít letos, ŘSD už má všechny potřebné pozemky a stavební povolení. Hotovo má být v roce 2023.

Trasa je projektována jako polovina plánovaného čtyřpruhového obchvatu Karviné s tím, že na konci úseku bude komunikace vybudována v plné šířce, aby se v budoucnu předešlo těžkostem při napojování na mimoúrovňovou křižovatku se silnicí I/59.

Tagy obchvat Karviné ŘSD silnice I/67
19 komentářů