Nymburk se s krajem dohodl na nových dopravních projektech. Potěší hlavně cyklisty

Autobus OAD Kolín v Nymburku. Autor: OAD KolínAutobus OAD Kolín v Nymburku. Autor: OAD Kolín

Plánované projekty by měly propojit stávající cyklostezky s MHD.

Středočeští radní schválili memorandum, které řeší spolupráci na několika dopravních stavbách v okolí Nymburka. Měly by přispět ke zklidnění dopravy, zejména té cyklistické. Konkrétně jde o most přes Mrlinu a navazující cyklostezku podél řeky.

Dále by měla vzniknout obslužná cesta k budoucímu P+R parkovišti a příjezdová silnice ke sportovišti Veslák. Kraj se bude podílet také na nové cyklostezce podél Labe a podpoří i plánovanou točnu pro autobusy.

Kromě kraje a města memorandum podepsala i Krajská správa a údržba silnic „Cílem memoranda je vytvoření podmínek pro úspěšnou realizaci investic. Konkretizace forem spolupráce stran bude upřesněna následným uzavřením smlouvy o spolupráci, kde bude zároveň vymezena finanční spoluúčast stran,“ upřesňuje Petr Borecký, radní pro oblast veřejné dopravy.

Plánované projekty by měly zlepšit podmínky pro cyklisty a propojit stávající cyklostezky s MHD. Finanční pomoc přislíbil i Státní fond dopravní infrastruktury. Středočeský kraj by měl být investorem celé akce a prostřednictvím své správy silnic bude mít na starosti výstavbu a úpravu stavební objektů, které jsou anebo budou v majetku kraje.

Město Nymburk poskytne pozemky a zajistí projekční přípravu. Zafinancuje zmíněný most a zajistí dotace na cyklostezku a chodníky.

Finance ze Státního fondu pro dopravní infrastrukturu už v Nymburku pomáhají postavit novou silnici, která má zajistit lepší propojení lokality Na Hroudách. Ta je nyní odříznutá.

Loni se ve městě také otevřelo nové veřejné přístaviště pro osobní lodě. Nedaleko od něj vznikne další přístaviště pro malá rekreační plavidla.

Nymburk má veřejné přístaviště pro osobní lodě, první jej využila hotelová loď

Tagy cyklostezka KSÚS Labe Nymburk Petr Borecký Středočeský kraj
19 komentářů