Severní Kypr nebo tuniská pevnina. Čedok představil nové destinace a letiště na příští rok

Dreamliner společnosti LOT v Praze. Pramen: ČedokDreamliner společnosti LOT v Praze. Pramen: Čedok

V prosinci odstartuje vůbec první dálková linka přímo z Brna na thajský ostrov Phuket. Obslouží ji italský Neos s dreamlinery.

Cestovní kancelář Čedok představila své plány na rok 2024. Hodlá rozšířit seznam destinací a nabídnout odlety z nových letišť. Charterové lety nabídne z celkem devíti letišť.

„Plánujeme létat ze všech vzdušných přístavů v České republice, ale také představíme širší nabídku i na Slovensku, jak v Bratislavě, tak nově v Košicích nebo Popradu,“ uvedl generální ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

Do plánů cestovní kanceláře se vrací egyptské letovisko Ain Sokhna, z Prahy nabídne přímé lety na řecký ostrov Lesbos nebo na Azorské ostrovy. Charterové lety na Sicílii plánuje nejen do Palerma, ale také nově do Katánie. Novinkou z Prahy, Brna a Bratislavy bude Severní Kypr.

V Tunisku pokračují zájezdy na Djerbu a přidají se i lety z Prahy, Ostravy a Českých Budějovic na letiště Enfidha na pevnině. Čedok plánuje také spojení do Barcelony.

Již dříve představila nejstarší tuzemská cestovní kancelář novinky pro regionální letiště. Například z Ostravy nabídne během příštího léta spoje do celkem 17 destinací, z toho sedm bude nových. K největším lákadlům mají patřit přímé lety na Kanárské ostrovy.

Přímé lety z Brna na objednávku Čedoku povedou nově do Larnaky, Marsy Matrouh, Dalamánu a na Tenerife. Cestovní kancelář plánuje u odletů z Tuřan nadále spolupracovat s leteckou společností Smartwings, ale také s dalšími dopravci, jako jsou letecké společnosti Air Montenegro nebo Corendon Airlines.

Brněnským letištěm by díky těmto plánům mělo v létě 2024 projít kolem 170 tisíc klientů Čedoku, tedy přibližně o 15 tisíc více. V prosinci pak odstartuje vůbec první dálková linka přímo z Brna na thajský ostrov Phuket. Obslouží ji italský Neos s dreamlinery.

Nabídka destinací Čedoku z Prahy pro letní sezónu 2024.
Zdroj: ČedokNabídka destinací Čedoku z Ostravy během letní sezóny 2024.
Zdroj: ČedokNabídka destinací Čedoku z Brna pro letní sezónu 2024. Zdroj: ČedokNabídka destinací Čedoku z Českých Budějovic pro letní sezónu 2024. Zdroj: Čedok
Tagy BRQ Čedok JCL Letiště Brno Letiště České Budějovice Letiště Ostrava letiště praha OSR prg
27 komentářů