Čedok posiluje i v Ostravě, přidá Kanárské ostrovy a dalších šest destinací

Terminál Letiště Leoše Janáčka Ostrava. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýTerminál Letiště Leoše Janáčka Ostrava. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Ostravské letiště získá pro příští letní bázi už druhé letadlo společnosti Smartwings, veškerou kapacitu přidaného Boeingu 737 využije Čedok.

Růst nabídky zájezdů Čedoku z českých regionálních letišť čeká v příštím roce i Ostravu. Tuzemská cestovní kancelář zdvojnásobí na Letišti Leoše Janáčka během letní sezóny roku 2024 počet svých cestujících. Novinkou budou lety do Marsy Matrouh, Albánie, Itálie i na Kanárské ostrovy. V Mošnově navíc umístí pro své chartery letadlo společnosti Smartwings. Na ostravském letišti tak díky tomu budou už dvě bázovaná letadla. Moravskoslezský kraj se na expanzi nepodílí.

Čedok se na rozvoj provozu regionálních letišť zaměřuje dlouhodobě. Naposledy byl u zahájení letů z letiště v Českých Budějovicích, značně letos posílil také v Brně. Z Moravskoslezského kraje nabídne příští léto odlety do sedmnácti destinací, sedm bude nových. Poprvé plánuje létat z Ostravy na Fuerteventuru, Mallorcu, do Tirany, Kalábrie na letiště Lamezia Terme, Enfidhy, Chanie na Krétě či Marsy Matrouh.

Pokračovat budou přímé lety do oblíbených letovisek v Bulharsku, Egyptě, Turecku a na další řecké ostrovy. Nejvíce klientů vypraví Čedok z ostravského letiště na Tureckou riviéru, kam zamíří až tři lety týdně. K obsluze všech spojení využije cestovní kancelář kapacity letecké společnosti Smartwings. Nabídky na příští léto půjdou do prodeje postupně během srpna.

Nabídka destinací Čedoku z Ostravy během letní sezóny 2024.Zdroj: Čedok

Nabídka destinací Čedoku z Ostravy během letní sezóny 2024.
Zdroj: Čedok

Tagy Čedok Kanárské ostrovy Letiště Leoše Janáčka Ostrava Letiště Ostrava OSR
37 komentářů