Nová zastávka Karlovy Vary – Aréna je hotová, vlaky tu začnou zastavovat v neděli

Nová zastávka Karlovy Vary-Aréna. Pramen: Správa železnicNová zastávka Karlovy Vary-Aréna. Pramen: Správa železnic

Podle Správy železnic se lokalita v posledních letech stala „významným dopravním centrem s vysokou koncentrací cestujících“.

Správa železnic dokončila stavbu nové zastávky Karlovy Vary – Aréna, která leží na trati 149 Karlovy Vary dolní nádraží – Mariánské Lázně. Nová zastávka poblíž zimního stadionu má sloužit hlavně návštěvníkům sportovního komplexu v Tuhnicích. Stavěla se tři měsíce a vyšla na 19 milionů korun.

Nástupiště je dlouhé 100 metrů, jeho výška nad temenem kolejnice je 55 centimetrů. Na zastávce je přístřešek s lavičkou, vitrínou s informacemi pro cestující a odpadkový koš. Podle Správy železnic se lokalita v posledních letech stala „významným dopravním centrem s vysokou koncentrací cestujících“.

„Je to další možnost pro návštěvníky KV Arény, jak se sem dopravit bez nutnosti řešit parkování a dopravní zácpy. Netýká se to jen fanoušků špičkového karlovarského hokeje nebo volejbalu. Mohou to být také návštěvníci bazénového centra nebo velkých kulturních akcí, které KV Aréna úspěšně pořádá,“ uvedla primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

Na přelomu listopadu a prosince byla dokončena hlavní přístupová cesta, její osvětlení a přístřešek. Vlaky zde začnou zastavovat v neděli. Na trati jezdí osobní vlaky GW Trainu.

Nová zastávka Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnicNová zastávka Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnicNová zastávka Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnicNová zastávka Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnicNová zastávka Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnicNová zastávka Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnicNová zastávka Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnic
Tagy Karlovy Vary-Aréna Správa železnic
58 komentářů