Nová jednotka Mireo od Siemensu může v Německu vyjet do provozu

Elektrická jednotka Mireo od Siemensu. Pramen: SemensElektrická jednotka Mireo od Siemensu. Pramen: Semens

Nová elektrická jednotka Mireo z dílny Siemensu může v Německu do provozu; schválení vydal německý drážní úřad (EBA). Výrobce obdržel

Nová elektrická jednotka Mireo z dílny Siemensu může v Německu do provozu; schválení vydal německý drážní úřad (EBA). Výrobce obdržel schvalovací papíry tři roky od první objednávky na nové regionální stroje, kterou v únoru 2017 učinilo ministerstvo dopravy spolkové země Bádensko-Württembersko.

Právě tam v údolí Rýna vyjedou jednotky poprvé do běžného provozu. Cílem je během června postupně začlenit vozidla Mireo do provozu regionálních vlaků na trase Offenburg – Freiburg – Basilej/Neuenburg,“ napsal Siemens v tiskové zprávě. Bádensko-Württembersko si objednalo 24 jednopodlažních regionálních jednotek Mireo. Spolu s nimi koupí i 15 zpola dvoupodlažních regionálních jednotek Desiro HC. Vozidla bude provozovat DB Regio.

„Nová vozidla pro trať v údolí Rýna učiní regionální železniční dopravu přitažlivější. Bádensko-Württembersko chce být průkopníkem v oblasti udržitelné dopravy,“ uvedl zemský ministr dopravy Winfried Hermann (Zelení). Díky nasazení nových jednotek Mireo a Desiro HC bude doprava v údolí Rýna zřetelně rozdělena na dva segmenty: regionální (obsluhující všechny zastávky) a expresní meziregionální.

Mireo bylo navrženo jako modulární trakční jednotka. Tříčlánkové jednotky disponují 220 místy. Siemens uvádí, že se u nich podařilo snížit spotřebu o 25 procent ve srovnání se staršími vozidly se stejnou kapacitou.

Tagy Bádensko-Württembersko EBA Mireo siemens Top
30 komentářů